fbpx
NaslovnicaMina SportSjutra prvi duel Primorca i Jadrana

Sjutra prvi duel Primorca i Jadrana

Podgorica, (MINA) – Vaterpolisti Primorca i Jadrana odigraće sjutra u Budvi prvi meč finala Kupa Crne Gore.

Primorac je u polufinalnom dvomeču eliminisao Kataro (14:6 i 11:8), dok je Jadran bio bolji od Budve (16:7 i 12:10).

Trener Jadrana, Petar Radanović očekuje dva kvalitetna i rezultatski neizvjesna finalna meča i duele podjednakih ekipa.

“Respektujemo ekipu Primorca, oni su zadržali sličan sastav od prošle sezone i angažovali još par pojačanja. Mi smo ušli u novi proces, prvom timu dodali smo par mladih igrača, ali je okosnica ostala ista. Nadam se dobrom izdanju”, rekao je Radanović na konferenciji za novinare.

On očekuje da će ekipa pružiti maksimum i ostvariti dobar rezultat.

Prema njegovim riječima, veliki je hendikep što neće biti publike na finalnim mečevima.

Kapiten hercegnovskog tima, Marko Petković očekuje kvalitetan vaterpolo i dva interesantna meča.

“Očekujem kvalitetan vaterpolo. Znatno smo promijenili ekipu, ostali smo bez nikoliko igrača koji su bili nosioci igre. Mladi igrači koji su ih zamijenili prijatno su me iznenadili radom i zalaganjem na treninzima. Očekujem dobar vaterpolo i povoljan ishod”, rekao je Petković.

Trener Primorca, Sandro Sukno smatra da je Jadran izuzetno dobro organizovana ekipa, sa nekoliko pojedinaca koji su više godina na reprezentativnom nivou.

“To im daje određeno iskustvo. Filalne utakmice donose visoku tenziju i sttres, koji mlađe igrače i nedovoljno iskusne ograničava da pruže maksimum. Dobro radimo i imamo i mi svoj kvalitet. Uz dužno poštovanje Jadranu mi ćemo se boriti”, rekao je Sukno.

On je naglasio da u sportu nemaš šanse da pobijediš samo ako to ne želiš.

“Pokušačemo da od početka nametnemo svoju igru. Vjerujem u svoje momke, da će dati maksimum ,a to je u ovom trenutku najbitnije. Bitno je da šanse koje stvorimo realizujemo, da otvorimo dobro meč i igramo sigurno. Planiramo igru na dva meča, prva utakmica je samo prvo poluvrjeme”, rekao je Sukno.

Kapiten Primorca, Marko Gopčević smatra da je Jadran favorit u domaćim takmičenjima bez obzira što su između dva šampionata ostali bez nekoliko igrača.

“Ostali su bez nekoliko bitnih igrača, ali i ovi što sada nastupaju imaju iskustvo igranja u reprezentaciji i Ligi šampiona. Bavimo se ovim poslom da bi pobjeđivali i bili prvi. Tražićemo našu šansu, podigli smo nivo igre, dobili smo dva nova saigrača i trenera. Trebalo je vremena da se uigramo, ali mislim da smo na dobrom putu”, rekao je Gopčević.

Prvi duel Primorca i Jadrana na programu je sjutra u 18 sati u Budvi.

Revanš je u nedjelju u Herceg Novom.

Jadran će igrati za deseti uzastopni, ukupno 12. trofej Kupa Crne Gore.

Hercegnovski tim, osim posljednjih devet, pobjednik nacionalnog Kupa bio je i 2006. i 2007. godine, a ima i dva trofeja Kupa bivše Državne zajednice 2004. i 2005. godine.

Primorac je samo jednom 2009. godine osvojio trofej.

Kotorski tima ima i trofej Kupa bivše SFRJ osvojen 1986, a 2002. godine bio je pobjednik Kupa SR Jugoslavije.

Najčitanije