fbpx
NaslovnicaMina SportKošarkaSjutra polufinalni mečevi Kupa Crne Gore

Sjutra polufinalni mečevi Kupa Crne Gore

Podgorica, (MINA) – Podgorička Bemaks arena u utorak i srijedu biće domaćin finalnog turnira Kupa Crne Gore za košarkašice, a za trofej će se boriti Budućnost Bemaks, Primorje, Nikšić i Podgorica.

U polufinalnim duelima, sjutra sastaće se Budućnost Bemaks i Nikšić (17.30), odnosno Podgorica i Primorje (20).

Finale je na programu u srijedu.

Trener Budućnosti Vladan Radović kazao je da je njegov tim i ranijih godina, kada je bila manja razlika, bio apsolutni favorit.

“Sve osim osvajanja Kupa moje ekipe bi bila jedna ozbiljna senzacija. Mi ćemo pristupiti turniru na pravi način i rosterom koji će ispoštovati važnost događaja. Apsolutni smo favoriti i ove godine je razlika još veća nego prošlih sezona, jer su djevojke u WABA ligi dobile veliki prostor i dosta minuta i time napredovale. Naš učinak u regionalnoj ligi pokazuje da smo na pravom putu”, rekao je Radović na konferenciji za novinare.

Trener Podgorice Petar Stojanović kazao je da se ekipe dobro poznaju i da su ove sezone odigrali nekoliko neizvjesnih, zanimljivih mečeva za gledanje.

“Siguran sam da nas očekuje još jedan interesantan meč. Prije svega nadam se da će mlade igračice iskoristiti još jednu priliku da se pokažu u nekom lijepom izdanju. Uz neki dobar pristup i energiju mislim da bi trebalo da opravdamo blagu ulogu favorita i idemo u finale”, rekao je Stojanović.

Trener Primorja Dragan Prga kazao je da hercegnovski tim poslije dugo godina na završni turnir dolazi da nije potpuni autsajder.

“Dolazimo sa mladom ekipom, ali već dovoljno iskusnom da pruži jak otpor favorizovanoj i dobro vođenoj ekipi Podgorice. Igrali smo par mečeva na jednu loptu, nadam se da moje mlade cure neće izgorjeti u toj želji da pruže dobru igru i da ćemo opet odigrati neizvjestan meč i da će prevagnuti na našu stranu, jer bi to bilo posebno važno pošto je polufinale Kupa”, zaključio je Prga.

Finale je u srijedu u 18 sati, a ulaz u dvoranu je slobodan.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije