fbpx
NaslovnicaMina SportSimić: Crna Gora želi bod protiv Švedske

Simić: Crna Gora želi bod protiv Švedske

Podgorica, (MINA) – Crnogorski rukometaši žele makar bod protiv Švedske i plasman na Evropsko prvenstvo, kazao je golman Nebojša Simić.

Crna Gora i Švedska odigraće sjutra u Bemaks areni utakmicu treće grupe kvalifikacija za šampionat Evrope.

Izabranici selektora Zorana Roganovića u dosadašnjem dijelu takmičenja ostvarili su polovuičan učinak – savladali su Kosovo (32:25) i izgubili od Rumunije (36:27).

Crnogorskim rukometašima iz dva januarska duela sa Švedskom potreban je bar bod kako bi zadržali šanse da kao jedna od četiri trećeplasirane selekcije izbore šampionat.

Golman Simić podsjetio je da crnogorska selekcija prošlog novembra nije mogla da gostuje Rumuniji u punom sastavu i da sada mora da “zagrize” i obezbijedi Evropsko prvenstvo.

“Baš kad su stvari krenule na nabolje, kad smo napravili ozbiljnu ekipu i atmosferu, pokušali da stvorimo kontinuitet nastupa na velikim takmičenjima, došao je korona virus i uskratio nas za Svjetsko prvenstvo na koje smo imali realne šanse da se plasiramo. Bio bi veliki gubitak za sve nas, za crnogorski rukomet, da dvije godine budemo bez velikog takmičenja”, rekao je Simić.

On je istakao da Švedska u Podgoricu dolazi bez nekoliko standardnih igrača, ali da je i tako oslabljena veliki favorit.

Prema njegovim riječima, Crnoj Gori nedostajaće bekovi Stevan Vujović i Božo Anđelić i pivot Vuk Lazović.

“Uvijek postoji oprez kada neka selekcija dolazi sa mlađim igračima, koji su željni dokazivanja, kao što je sada slučaj sa Švedskom. Njihovu reprezentaciju čeka nastup na Svjetskom prvenstvu, a u Podgoricu dolaze u sastavu koji želi da se dokaže i to se u ovom sportu nikada ne smije potcijeniti. Mi smo takođe oslabljeni, nemamo standardne srednje bekove, nadam se da nas to neće puno koštati”, rekao je Simić.

Govoreći o očekivanjima iz predstojećeg duela golman njemačkog Melsungena kazao je da crnogorska selekcija mora ući u meč jako i srčano.

“Veliki hendikep za nas je što nema navijača jer se zna da je kod nas uvijek paklena atmosfera i da nikome nije lako da igra. Ovako, kad je prazna hala, može da se desi da imate osjećaj kao da igrate ko zna gdje, a ne kod kuće”, rekao je Simić.

On smatra da je za crnogorsku selekciju sjutra meč odluke.

“Samo da uzmemo bod ili dva i vjerujem da će posao biti završen. Ako izgubimo, pa budemo tražili bodove u Švedskoj, to će već biti teži put. Treba sve da damo za prvi meč”, rekao je Simić.

Duel u Bemaks areni počeće u 18 sati.

Novi duel istih rivala na programu je u subotu u Eskilstuni.

Najčitanije