fbpx
NaslovnicaMina SportSaljiu bronzani u Istanbulu

Saljiu bronzani u Istanbulu

Podgorica, (MINA) – Crnogorski karatista Emre Saljiu osvojio je bronzanu medalju u borbama na turniru Premijer lige za mlade u Istanbulu.

Junior Omladinca savladao je u meču za treće mjesto i bronzanu medalju kategoriji do 61 kilogram Hrvata Kristijana Topličaneca 5:1.

Saljiu je na startu takmičenja pobijedio Ukrajinca Davida Janovskog 2:1, dok je u drugom kolu izgubio od Jusufa Kilića iz Turske 4:2.

Turski borac je plasmanom u finale omogućio članu Omladinca nastavak takmičenja.

Foto: KK Omladinac

Na startu repesaža, sudijskim izjašnjavanjem, eliminisao je Mohamada Šolija iz Kuvajta, dok je u drugom kolu bio bolji od Rusa Ulubija Mamaševa 7:4 i izborio meč za medalju.

“Do medalje došao sam poslije pet teških mečeva. Zadovoljan sam sa rezultatom, medalja je plod napormog rada. Zahvaljujem se treneru Žarku Rakoviću, koji je instrukcijama tokom meča pomogao mi da dođem do pobjedničkog postolja. Hvala mom klubu na podršci i naravno mojoj porodici”, rekao je Saljiu.

Saljiu je bio bronzani i na turniru Svjetske lige mladih u Poreču, a prošle godine osvojio je bronzu na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

Crnogorski karatisti nastup u Istanbulu završili su sa tri medalje – jednom zlatnom i dvije bronzane.

Zlatno odličje osvojila je kadetkinja Helena Backović u borbama (do 47), a bronzanu kataš Saša Petrić u kategoriji do 14 godina.

Turnir u Istanbulu okupio je 868 karatista iz 57 država svijeta.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije