fbpx
NaslovnicaMina SportRoganović: Rivali po mjeri, Crna Gora može na EP

Roganović: Rivali po mjeri, Crna Gora može na EP

Podgorica, (MINA) – Crnogorski rukometaši dobili su grupu po mjeri i uz iskustvo iz posljednjeg kvalifikacionog ciklusa trebalo bi da mogu ispuniti cilj i plasman na Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj 2022. godine, kazao je selektor Zoran Roganović.

Crna Gora je voljom žrijeba u Beču svrstana u osmu grupu sa Švedskom, Rumunijom i Kosovom.

Roganović je kazao da je Švedska prvi favorit grupe, navodeći da dobro poznaje tu reprezentaciju.

Prema njegovim riječima, pozitivna je i što je žrijeb za protivnike dodijelio Rumuniju i Kosovo i da neće biti teških putovanja.

“Na žrijebu uvijek morate dobiti najmanje jednu veoma jaku ekipu. Iz prvog šešira smo tako dobili Švedsku koja je sjajna reprezentacija, ali koju poznajem veoma dobro, tako da mislim da će to nam pomoći u pripremi mečeva. Imam potpuni vid u njihovu igru, iako su promijenili selektora i ulaze u novi ciklus sa novim trenerom i idejama”, rekao je Roganović.

On je naglasio da stručni štab mora detaljno pogledati kvalifikacione mečeve Rumunije iz prethodnih ciklusa.

“Dobro je i što smo osim te selekcije, za protivnika dobili Kosovo, jer nećemo imati teška putovanja. Utisak je da nam grupa odgovara, imamo iskustva iz kvalifikacija za posljednje Evropsko prvenstvo, tako da sam siguran da ćemo biti spremni i da ćemo imati uvid u irgu svih protivnika. Nadam se da možemo uspješno da završimo novi kvalifikacioni ciklus i plasiramo se na prvenstvo”, zaključio je Roganović.

Plasman na 15. EHF Euro izboriće po dvije najbolje selekcije, kao i četiri najuspješnija trećeplasirana sastava iz svih osam grupa.

Nastup na šampionatu, osim domaćina, osigurali su zvanični prvak Španija i vicešampion Hrvatska.

U prvoj grupi igraće Francuska, Srbija, Belgija i Grčka, u drugoj su Njemačka, Austrija, Bosna i Hercegovina i Estonija, a u trećoj Češka, Rusija, Ukrajina i Farska Ostrva.

Rivali u četvrtoj grupi su Island, Portugal, Litvanija i Izrael, petu grupu čine Slovenija, Holandija, Poljska i Turska, u šestoj su svrstani Norveška, Bjelorusija, Letonija i Italija, a u sedmoj Danska, Sjeverna Makedonija, Švajcarska i Finska.

Najčitanije