fbpx
NaslovnicaMina SportRoganović: Oslavljeni i silno motivisani na Rumuniju

Roganović: Oslavljeni i silno motivisani na Rumuniju

Podgorica, (MINA) – Crnogorski rukometaši očekuju težak zadatak protiv Rumunije, ali biće motivisani jer su svjesni šta mogu da dobiju tom utakmicom, kazao je selektor Zoran Roganović.

Rukometne reprezentacije Crne Gore i Rumunije odigraće sjutra u Baja Mareu utakmicu drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj 2022. godine.

Selektor Roganović u odnosu na duel protiv Kosova neće moći da računa na kapitena Vaska Ševaljevića i Rista Vujačića, koji su morali da se vrate u svoje klubove.

Novo ime na spisku je pivot Nebojša Simović.

Pozvan je bio da se priključi i bek Igor Radojević, ali je morao u obavezni karantin, nakon što je koronavirus potvrđen kod jednog igrača tima za koji nastupa.

Roganović je kazao da je situacija teška, ali da igrači znaju da sa dva boda protiv Rumunije praktično mogu da završe posao oko plasmana na Evropsko prvenstvo.

“Problema je mnogo, ne znam da li ih je bilo ikada ovoliko, pri čemu mislim i na period kada sam igrao i sad kada sam selektor. Ovi momci su, međutim, pokazali da pružaju najviše kada je najteže, tako da sam siguran da će tako biti i sjutra”, kazao je Roganović.

On je istakao da je protivnik veoma dobar, navodeći da je Rumunija kao gost namučila i Švedsku.

Lijevi bek, Stevan Vujović kazao je da su crnogorski rukometaši doputovali u Rumuniju da osvoje dva boda.

“Očekuje nas važan meč, znamo da imamo i revanš u Crnoj Gori, ali ne znamo kakvi će tada biti okolnosti. Sada je prilika da kada već nema domaćih navijača, pokušamo da pobijedimo u Rumuniji. Sa navijačima u Baja Mareu koji je jedan od njihovih rukometnih centara, bilo bi mnogo teže”, rekao je Vujović.

On je kazao da odlično poznaje rumunske igrače i da je sa većinom igrao ili bio protivnik na terenu.

“Igraju moderan rukomet, takav stil forsiraju u svim klubovima, imaju jaku odbranu i brzu tranziciju, ali i mi ćemo u odnosu na meč protiv Kosova, imati neke druge taktičke varijante. Probaćemo da sprovedemo u djelo taktičke zamisli selektora Roganovića, mislim da ćemo biti iznenađenje za protivnika”, kazao je Vujović.

Crna Gora je na startu kvalifikacija pobijedila Kosovo 32:25, dok je Rumunija kao gost izgubila od Švedske 33:30.

Nedjeljni duel u dvorani Laskar Pana počeće u 17 sati i 25 minuta.

U drugom meču osme kvalifikacione grupe, Kosovo u nedjelju (18 sati) dočekuje Švedsku.

Plasman na Evropsko prvenstvo izboriće po dvije selekcije iz svih osam kvalifikacionih grupa, kao i četiri najbolje trećeplasirane.

Najčitanije

policija, Podgorica

Za 24 sata 13 saobraćajnih nezgoda

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori se, u posljednja 24 sata, dogodilo 13 saobraćajnih...