fbpx
NaslovnicaMina SportRoganović objavio spisak za turnir u Tunisu

Roganović objavio spisak za turnir u Tunisu

Podgorica, (MINA) – Muška seniorska rukometna reprezentacija, u sklopu EHF sedmice, učestvovaće na turniru u Tunisu, na kojem će od 4. do 6. novembra igrati protiv domaćina i reprezentacija Švajcarske i Zelenortskih ostrva.

Biće to prvo okupljanje izabranika selektora Zorana Roganovića nakon maja i uspješno završenih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine, u kojima su pobjedom protiv Rumunije u Podgorici, izborili učešće na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

Za predstojeću akciju koja će biti odlična provjera pred Evropsko prvenstvo na kojem će crnogorska reprezentacija u januaru naredne godine igrati u Debrecinu protiv Danske, Slovenije i Sjeverne Makedonije, selektor Roganović računa na 17 igrača.

Selektor Roganović za tu akciju odlučio se za kombinovani sastav, a kako bi priliku da se dokažu stručnom štabu, dobili i igrači koji nijesu bili na prethodnim okupljanjima ili nijesu imali značajniju minutažu.

Na spisku su:

golmani: Nebojša Simić, Mile Mijušković i Nikola Matović;

pivoti:Nebojša Simović i Luka Vujović,

krila: Miloš Vujović, Filip Vujović, Marko Lasica i Mirko Radović;

bekovi: Arsenije Dragašević, Miloš Božović, Stevan Vujović, Božo Anđelić, Radojica Čepić, Stefan Čavor, Branko Vujović i Risto Vujačić.

Okupljanje nacionalnog tima planirano je za 1. novembar.

Reprezentacija će do 3. novembra i odlaska za Tunis trenirati u Podgorici.

Crna Gora će prvog dana turnira, 4. novembra igrati protiv Švajcarske, dan kasnije na programu je duel protiv Tunisa, a protivnik u posljednjem kolu, 6. novembra je reprezentacija Zelenortskih ostrva.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Gutić: Glasanje u PSSE jasan zaokret u spoljnoj politici

Podgorica, (MINA) – Glas predstavnice vladajuće većine u Parlamentarnoj Skupštini Savjeta Evrope (PSSE) Maje...