fbpx
NaslovnicaMina SportRamusović: Maksimalnom igrom protiv Bresta

Ramusović: Maksimalnom igrom protiv Bresta

Podgorica, (MINA) – Budućnost ukoliko želi da se suprostavi Brestu mora dati svoj maksimum, kazala je pivot podgoričkog rukometnog kluba, Ema Ramusović.

Budućnost i Brest odigraće u subotu u Podgorici utakmicu četvrtog kola Lige šampiona.

Ramusović je podsjetila da je Brest neporažen i da o njegovom kvalitetu najbolje govore rezultati na startu sezone.

“Svjesni smo kvaliteta protivnika i činjenice da moramo biti na maksimumu kako bi krajnji ishod bio pozitivan i u našu korist. Brest je izuzetno kvalitetna ekipa, dobro pokrivena na svim pozicijama. Prebrodile smo peh sa početka sezone, treniramo i nadamo se dobroj partiji”, kazala je Ramusović na konferenciji za novinare.

Komentarišući probleme sa koronavirusom i odsustvo igračica na startu sezone, Ramusović je kazala da se nada da je to prošlost i da će Budućnost protiv Bresta pokazati pravo lice.

“Nijesmo još potpuno spremne, ali spremnije smo nego u prva tri kola”, rekla je Ramusović.

Pivot Tatjana Brnović očekuje tešku utakmicu protiv Bresta, navodeći da je francuski predstavnik izuzetno kvalitetan rival.

“Zadržali su ekipu od prošle sezone i pojačali je sa dvije odlične rukometašice. Biće teško, u dobrom su takmičarskom ritmu, a neporaženi su u Ligi šampiona ove sezone. Namučili su Đer i sveli ih na mali broj golova”, kazala je Brnović.

Govoreći o očekivanjima od predstojećeg duela istakla je da šansu Budućnosti vidi u tvrdoj utakmici sa malim brojem golova.

„Osjeća se da se vraćamo u takmičarski ritam, mnogo su nam značile utakmice u reprezentaciji. Očekujem mnogo veći nivo i bolji pristup protiv Bresta, nego u prethodnim mečevima“, rekla je Brnović.

Brest, čiji dres nosi nekadašnja članica Budućnosti Đurđina Jauković, na startu nove sezone pobijedio je Vlčeu 28:21 i Borusiju Dortmund 41:29, dok je igrao neriješeno sa
Đerom 25:25.

Budućnost je bez bodova u prva tri kola. Izgubila je od Podravke 29:26, CSKA 25:22 i Odenzea 30:21.

Budućnost i Brest peti put biće rivali u Ligi šampiona.

Prošle sezone francuski tim dobio je oba meča – 35:32 u Podgorici i 32:28 u Brestu.

Godinu ranije crnogorski prvak slavio je pred svojim navijačima 23:22, dok je u Brestu bilo neriješeno 22:22.

Subotnji duel u Bemaks areni počeće u 18 sati.

Najčitanije