fbpx
NaslovnicaMina SportFudbalRadulović: Snove pretočiti u stvarnost

Radulović: Snove pretočiti u stvarnost

Podgorica, (MINA) – Fudbalska reprezentacija Crne Gore uoči starta kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo imao svoju viziju i plan, svoje snove i želi da ih od prvog okupljanja pretoči u stvarnost, kazao je selektor Miodrag Radulović.

Radulović je objavio danas spisak igrača za start kvalifikacija i martovske duele.

Crnogorski fudbaleri na startu kvalifikacija gostovaće Letoniji 24. marta, tri dana kasnije u Podgorici igraće protiv Gibraltara, dok će 30. marta biti domaćin selekciji Norveške.

Radulović je pozvao 23 fudbalera, među kojima su i dvojica debitanata – Uroš Đurđević, napadač Sportinga iz Hihona i Ilija Martinović, defanzivac Maribora.

Na spisku je i Esteban Saveljić, defanzivac Rajo Valjekana, koji se vraća u nacionalni tim nakon četiri godine.

Radulović je kazao da je odlučio, nakon detaljne i ozbiljne analize stručnog štaba, skautinga i provjere svih kandidata, odlučio za 23 igrača iz inostranstva.

On je najavio da će spisak biti dopunjen igračima iz domaće lige.

“Skautirana je grupa igrača sa šireg spiska, nijesam se odrekao nijednog igrača ili kandidata. Bilo je ponovo problema sa povrijeđenim igračima, nekoliko njih ima ozbiljne povrede mišića, neki od njih se oporavljaju od povreda”, rekao je Radulović na konferenciji za novinare.

On je kazao da zbog povreda nije mogao da računa na Vukana Savićevića, Luku Mirkovića, Milivoja Raičevića, Šaletu Kordića, Nikolu Vujnovića i Marka Vešovića.

“Strefan Mugoša će okupljanje propustiti zbog kovid kriterijuma. Marko Janković je tek počeo da igra u Izraelu, dok golman Danijel Petković nije u sastavu. Nijesmo mogli da računamo na te igrače, ali ih se ne odričem”, rekao je Radulović.

On je istakao da ima puno povjerenje u grupu igrača koje je pozvao, u njihov talent i karakter.

“Imam puno povjerenje u njihov motiv i želju da napravimo iskorak u ovim kvalifikacijama. Ubijeđen da možemo odgovoriti izazovu koji nas čeka na startu kvalifikacija. Nadam se da ćemo napraviti zajedništvo, koje nam je prijeko potrebno, jer je ono ključ svega za ostvarivanje dobrog rezultata”, rekao je Radulović.

Komentarišući angažovanje napadača Sportinga iz Hihona za nastup u crnogorskoj reprezentaciji, kazao je da kada je od predsjednika saznao da Đurđević može igrati za Crnu Goru nije imao dilemu.

“Znam o kakvom se čovjeku i napadaču radi. On je još 2009. godine bio na ljetnjem kampu za igrače do 17 i 19 godina. Od tada se znamo. Pratio sam njegovu karijeru, a sada su se stekli uslovi da pojača naš napad. Vjerujem da će nam pomoći u ostvarenju želja i planova”, rekao je Radulović.

Komentarišući spisak crnogorski selektor je kazao da su to igrači koji igraju u najboljoj formi i imaju najveću minutažu u svojim klubovima

“Reprezentacija nije 11 igrača ili 23 koliko je sada na spisku, već grupa od 50-tak igrača”, rekao je selektor.

Radulović je kazao da je stručni štab do tančina skautirao protivnike i da zna njihove vrline i mane.

“Siguran sam da sa igračima koje smo pozvali možemo da odgovorimo tom izazovu, nivou i ritmu takmičenja u martovskom FIFA terminu”, kazao je Radulović.

On je kazao da bez obzira na sve probleme ima viziju kako će izgledati tim za prvu utakmicu.

“Nadam se da više neće biti povreda i da će spremni i zdravi doći na okupljanje. Nama je prvi trening 21. marta, a igrači u Španiji i Italiji tog dana imaju utakmice”, rekao je Radulović.

Debitant u crnogorskom dresu Uroš Đurđević kazao je da je još prije dva mjeseca odlučio da igra za Crnu Goru.

“Želim da igram, imam 27 godina, želim da se dokažem u nacionalnom timu. Kada smo stupili u kontakt, početkom godine, nisam imao dilemu. Što se tiče Srbije, imao sam jedan poziv, prije skoro pet godina, bio sam na klupi protiv Gruzije. Poslije toga nisam imao komunikaciju“, kazao je Đurđević.

On je, odgovarajući na pitanje šta može da ponudi Crnoj Gori i šta nacionalni tim može da očekuje od prvog strijelca španske Segunde, kazao da se od njega može očekivati da uvijek pruži maksimum.

“To sam radio gdje god sam igrao. Igram dobro, klub igra dobro, vjerujem da ću to da prenesem i u reprezentaciji”, kazao je Đurđević.

On je podsjetio da je prije 12 godina bio potencijalni reprezentativac Crne Gore u mlađim selekcijama.

“Bili smo u kampu u Plavu, mnogo igrača je bilo sa mnom tada, a koji su sada u reprezentaciji. Poznajem mnogo momaka, proces adaptacije bi trebalo da bude lak”, rekao je Đurđević.
(Kraj) eml

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...