fbpx
NaslovnicaMina SportFudbalRadulović novi selektor

Radulović novi selektor

Podgorica, (MINA) – Miodrag Radulović novi je selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore, odlučeno je na sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza.

On će na klupi crnogorske selekcije zamijeniti Faruka Hadžibegića kojem 31. decembra 2020. godine ističe ugovor sa Fudbalskim savezom.

Izvršni odbor zahvalio se se bosansko-hercegovačkom stručnjaku na saradnji i profesinalnom odnosu tokom angažmana u seniorskoj reprezentaciji Crne Gore i poželio uspjeh u nastavku trenerske karijere.

Radulović (53) je bio selektor omladinske reprezentacije Crne Gore (2007. do 2010. godine), sa kojom je u prvom takmičarskom ciklusu došao do druge faze kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Vodio je uzbekistanski Pahtakor, bio član stručnog štaba Dinama iz Moskve, da bi povratak u Crnu Goru obilježio osvajanjem titule sa ekipom Budućnosti 2012. godine.

Bio je selektor kuvajtskih klubova Kazme i Al Džahre, te kazahstanskog Atiraua.

Bio je na klupi reprezentacije Libana, sa kojom se plasirao na prvenstvo Azije, prvi put u istoriji te zemlje.

Kratko je bio i selektor Mijanmara, a posljednji klub koji je vodio bio je iranski Zob Ahan, koga je napustio u martu, nakon izbijanja pandemije koronavirusa.

Radulović, bivši fudbaler Budućnosti, tokom duge karijere, u kojoj je bio član stručnog štaba mlade i selektor omladinske reprezentacije Srbije i Crne Gore.

On je šesti selektor Crne Gore – prije Hadžibegića, selekciju su vodili Zoran Filipović, Zlatko Kranjčar, Branko Brnović i Ljubiša Tumbaković.

Saradnja je produžena sa selektorom mlade (U-21) reprezentacije Miodragom Vukotićem, selektorom pionirske (U-15) reprezentacije Goranom Perišićem, selektorom ženskih selekcija Mirkom Marićem i selektorom Futsal selekcija Svetom Ljesarom.

Omladinsku (U-19) reprezetnaciju predvodiće Slobodan Drašković kojeg će na mjestu selektora kadetske (U-17) reprezentacije naslijediti Radovan Kavaja, trener koji je tokom karijere vodio seniorske timove Mogrena, Lovćena, Mladosti i Grblja.

Na sjednici usvojeni su izvještaji Komisije za takmičenje, Sudijske komisije, Disciplinske komisije i Komisije za bezbjednost i sigurnost o jesenjoj polusezoni u Telekom PCFL, Amplitudo Drugoj, Omladinskoj, Kadetskoj, Ženskoj i Futsal ligi Crne Gore.

Izvršni odbor prihvatio je i predlog kalendara takmičenja za proljeni dio sezone 2020/21 prema koje takmičenje u Telekom 1. CFL počinje 19. februara i završava se 27. maja. Kompletan kalendar takmičenja možete pogledati OVDJE.

Izvšrni odbor zahvalio se klubovima na odgovornom odnosu prema individualnom i kolektivnom zdravlju, poštovanju Smjernica za organizaciju utakmica tokom pandemije COVID-19 i svih mjera i preporuka nadležnih državnih organa čime su stvorili uslove za nesmetano odvijanje svih takmičenja u kojima je odigrano 550 utakmica.

Najčitanije