fbpx
NaslovnicaMina SportRadović sportista godine u izboru novinara

Radović sportista godine u izboru novinara

Podgorica, (MINA) – Stonoteniser Filip Radović najbolji je sportista Crne Gore u 2020. godini, u tradicionalnom 66. izboru Udruženja sportskih novinara (USN).

Radović je u godini na izmaku, kao zvanično trećeplasirani na senorskoj rang listi Svjetske stonoteniske asocijacije, izborio direktan plasman na Paraolimpijske igre u Tokiju.

Srebrni sa prošlogodišnjeg prvenstva Evrope u Helsingborgu i zvanično prvi igrač svijeta na rang listi do 23 godine u anketi dobio je 30 glasova.

Vaterpolista mađarskog Vašaša, Draško Brguljan osvojio je 21, košarkaš Orlanda, Nikola Vučević 12, dok je bokserka Bojana Gojković dobila deset glasova.

Za vaterpolistu Alekandra Ivovića u anketi glasala su tri novinara, dok su po dva glasa dobili košarkaš Bojan Dubljević, fudbaler Stefan Savić, golman vaterpolo reprezentacije Dejan Lazović, košarkaš Nemanja Vranješ i bokser Petar Liješević.

Fudbaleri Stefan Mugoša, Petar Grbić, Aleksandar Boljević, Igor Ivanović, odbojkaš Vojin Ćaćić, teniserka Danka Kovinić i rukometašica Jovanka Radičević dobili su po jedan glas.

Najbolji novinar u izboru USN je Milan Jovanović iz Radija Crne Gore, a najbolji mladi novinar Ivana Mašulović sa Televizije Crne Gore.

Nagrada za najboljeg dopisnika pripala je Bobanu Obradoviću, saradniku MNE sport televizije iz Bijelog Polja.

U anketi učestvovala su 93 člana Udruženja.

Žiri Udruženja, na zahtjev Svjetske asocijacije novinara, dostavio je odluku o najboljim sportistima Crne Gore u obje konkurencije.

U muškoj konkurenciji to su Radović, Brguljan i Vučević, a u ženskoj Gojković, Kovinić i Radičević.

Komisija Udruženja  odlučila je da priznanje Ranko Jovović, u znak sjećanja na bivšeg predsjednika, dodijeli dugodišnjem novinaru Radija Crne Gore, Budimiru Bućinu.

Svečano uručenje nagrada biće održano u utorak u 12 sati na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću.

Najčitanije