fbpx
NaslovnicaMina SportKošarkaRadović skratio spisak na 14 košarkaša

Radović skratio spisak na 14 košarkaša

Podgorica, (MINA) – Selektor muške seniorske košarkaške košrkaške reprezentacije Crne Gore, Boško Radović, skratio je spisak na 14 košarkaša za start kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine.

Crnu Goru na startu kvalifikacija očekuju dueli sa Francuskom i Portugalom.

Na spisku su: Džastin Kobs (KK Budućnost Voli), Igor Drobnjak (KK Budućnost Voli), Mašan Vrbica (Spars), Petar Popović (KK Budućnost Voli), Vladimir Mihailović (KK Mornar Barsko zlato), Jovan Kljajić (Prienai), Dino Radončić (Saragosa), Fedor Žugić (Ulm), Nemanja Radović (Mursija), Radosav Spasojević (KK Sutjeska).

Pozvani su i Bojan Dubljević (Valensija), Zoran Nikolić (KK Budućnost Voli), Marko Todorović (Real Betis) i Filip Barović (KK Budućnost Voli).

Direktor reprezentacija Filip Patković kazao je da će crnogorski košarkaši pripreme početi 22. novembra.

“Radović je sa saradnicima skratio spisak na 14 igrača. Ono što nas raduje sve u savezu, a vjerujem da će obradovati i cjelokupnu sportsku javnost je povratak tri sjajna momka u dres sa nacionalnim grbom, riječ je o Bojanu Dubljeviću, Nemanji Radović i Vladimiru Mihailoviću”, rekao je Patković.

On je istakao da Crnu Goreu u novembarskom prozoru očekuju dva meča protiv košarkaške velesile Francuske i ne tako zvučnog imena Portugala.

“Svjedoci smo da se velika iznenađenja dešavaju, jer je ovaj sistem kvalifikacija specifičan, tako da ne možemo nikog da potcjenjujemo. Nadam se da će ova ekipa, koja je sastavljena od odličnih momaka, koji imaju sjajnu atmosferu da osvoji dovoljno bodova da prođemo dalje i ispunimo osnovni cilj”, kazao je Patković.

Prvi meč u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2023. crnogorska selekcija igraće 26. novembra protiv Francuske u gostima.

Duel sa Portuglom na programu je tri dana kasnije u Podgorici.

U grupi je još selekcija Mađarske.

Nastavak kvalifikacija izoriće drugu fazu kvalifikacija za Mundobasket, a bodovi se prenose.

Prvi dio kvalifikacija je organizovan u tri prozora, pa će se nakon novembra igrati još u februaru i julu 2022. godine.

Crnogorski tim u avgustu je uspješno prebrodio izazovu pretkvalifikacijama pošto je u Podgorici bio bolji od reprezentacija Islanda i Danske.

Crna Gora je bila učesnik prethodnog Svjetskog prvenstva u Kini.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije