fbpx
NaslovnicaMina SportRadović najbolji sportista

Radović najbolji sportista

Podgorica, (MINA) – Stonoteniser Filip Radović najbolji je crnogorski paraolimpijac u 2020. godini, u tradicionalnom izboru Paraolimpijskog komiteta (POK), odlučio je Upravni odbor (UO) krovne sportske asocijacije osoba sa invaliditetom.

Radović je u godini na izmaku izborio direktan plasman na Paraolimpijske igre u Tokiju.

“Na kraju zahtjevnog kvalifikacionog ciklusa, Radović se u Tokio plasirao kao trećeplasirani senior svijeta i prvorangirani u konkurenciji juniora svijeta, igrača do 23 godine”, piše u saopštenju POK

Radović je za najboljeg sportistu u izboru POK biran i 2015, 2017. i 2019. godine.

“UO je odlucio da se u godini pandemije koronavirusa, u kojoj je odgođen veliki broj takmičenja, proglasi samo najboljeg u kategoriji seniora”, piše u saopštenju POK-a.

Navodi se da će krovna sportska asocijacija osoba sa invaliditetom uvažavajući preporuke Nacionalnog koordinacionog tijela na prigodan način organizovati uručenje nagrade Radoviću.

Radović je donio prvu veliku medalju, evropsku bronzu, 2015. godine u danaskom Vejleu.

Isti rezultat ponovio je i dvije godine kasnije na Evropskom prvenstvu u Laškom, dok se prošle godine popeo stepenicu više na šampionatu Evrope u Helsingborgu, na kome je i predvodio reprezentaciju, u kojoj su još bili Bakić i Dejan Bašanović, do prve ekipne medalje.

Radović je, osim odličja sa šampionata Evrope, u prošloj godini ponovio rezultat iz Đenove 2017. i ponovo bio zlatni na Evropskim igrama mladih paraolimpijaca u Lahtiju, u konkurenciji igrača do 23 godine.

Osvajao je i medalje na mastersima u Linjanu, Laškom i Lahtiju, a 2020. godinu počeo je trofejom u Aleksandriji.

Radović je kazao da je srećan što je drugu godinu zaredom proglašen za najboljeg paraolimoijca u 2020. godini.

„Čast mi je što što je nagrada i ove godine pripala meni u jakoj konkurenciji sportista. Veliki broj takmičenja je zbog koronavirusa otkatzan i sportisti nijesu imali prilike da se dokažu. Uspio sam da izborim plasman na Paraolimpijske igre u Tokiju i to će mi predstavljati veliku motivaciju za dalji rad“, rekao je Radović.

On vjeruje da Crnu Goru predstaviti na dostojan način i ostvariti dobar rezultat i u Tokiju.

Najčitanije

Gutić: Glasanje u PSSE jasan zaokret u spoljnoj politici

Podgorica, (MINA) – Glas predstavnice vladajuće većine u Parlamentarnoj Skupštini Savjeta Evrope (PSSE) Maje...