fbpx
NaslovnicaMina SportPrva nagrada Marku Peroviću

Prva nagrada Marku Peroviću

Podgorica, (MINA) – Novinar Radija Crne Gore i sekretar Kik boks saveza Crne Gore Marko Perović dobio je prvu nagradu, prenosivi laptop računar, na konkursu za najbolji esej na temu Sport i fizička aktivnost u izolaciji izazvanoj koronavirusom.

Drugu, novčanu nagradu, u iznosu 200 EUR, osvojio je novinar Branko Krivokapić, dok je treća novčana nagrada, u iznosu 100 EUR, pripala sportskom psihologu Nikoli Mijuškoviću, zaposlenom u Healthy life.

Prvonagrađene autore imenovao je Stručni žiri konkursa za najbolji esej sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore (UCG).

Konkurs koji je bio otvoren za studente i nastavnike, sportiste, sportske trenere i medijske stručnjake, kao i ostalu stručnu javnost, raspisali su Fakultet za sport i fizičko vaspitanje UCG, Crnogorski olimpijski komitet i Crnogorska sportska akademija.

Eseji dobitnika nagrada biće objavljeni u naučnom časopisu Journal of Anthropology of Sport and Physical Education koji se dostupan na sajtu: www.jaspe.ac.me

Dobitnici nagrada će dobiti i jednogodišnje članstvo u Crnogorskoj sportskoj akademiji.

U sastavu stručnog žirija, koji je ocijenio radove, bili su su Dragan Krivokapić, predsjednik žirija, Bojan Mašanović i Jovan Gardašević, sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje.

Takmičenje je imalo za cilj da otvori široku debatu u vrijeme izolacije na temu uticaja savremenih okolnosti na sport kao fenomen današnjice u svijetu, fizičku aktivnost, i zdravlje iz svih dostupnih perspektiva.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...