fbpx
NaslovnicaMina SportKošarkaPrva crnogorska liga startuje 23. oktobra

Prva crnogorska liga startuje 23. oktobra

Podgorica, (MINA) – Prva A muška crnogorska košarkaška liga (IAMCKL) počeće 23. oktobra, a učestvovaće deset klubova, saopšteno je iz Košarkaškog saveza.

Navodi se da će se igrati dvokružno, 18 kola.

Regularni dio sezone trebalo bi da bude završen 17. aprila, nakon čega bi se igrali mečevi baraža za doigravanje i na kraju plej-of.

U Prvoj A ligi igraće deset ekipa – Danilovgrad, Ibar, Jedinstvo 1950, Lovćen 1947, Milenijum, Podgorica, Primorje 1945, SC Derbi, Sutjeska i Teodo.

“SC Derbi ne može kroz Prvu A ligu izboriti plasman u plej-of zbog učešća u ABA ligi, ali će se boriti da osigura opstanak. Poslije dvokružnog sistema takmičenja, dvije najbolje plasirane ekipe stiču mogućnost nastupa u ABA 2 ligi naredne sezone, a poslednja ekipa ispada iz I A MCKL”, piše u saopštenju.

Prema propozicijama, prve tri ekipe iz IAMCKL i najslabije plasirani tim iz ABA 1 lige igraće baražne utakmice između sebe za plasman u plej-of.

“Ukoliko jedna od ekipa učesnica ABA 1 lige ispadne iz takmičenja, onda prve četiri ekipe iz I A MCKL igraju baražne utakmice. Baraž se igra u dvije utakmice, a plasman u plej-of obezbijediće dvije ekipe koje ostvare dvije pobjede. Ukoliko ekipe ostvare po jednu pobjedu odlučivaće bolja koš razlika”, pišer u saopštenju.

Pobjednici baraža igraće plej-of sa dvije najbolje plasirane ekipe iz ABA 1 lige.

U prvom kolu, 23. i 24. oktobra, sastaće se: Lovćen 1947 – Ibar, Sutjeska – SC Derbi, Danilovgrad – Primorje 1945, Teodo – Podgorica i Milenijum – Jedinstvo 1950.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije