fbpx
NaslovnicaMina SportPrekinuta izborna Skupština, na redovnoj sve odluke jednoglasno

Prekinuta izborna Skupština, na redovnoj sve odluke jednoglasno

Podgorica, (MINA) – Izborna Skupština Karate saveza Crne Gore prekinuta je zbog nedostatka kvoruma, saopšteno je iz te asocijacije.

Prethodno je održana redovna Skupština i u njenom radu učestvovalo je 26 delegata sa pravom glasa.

Skupština je jednoglasno usvojila Izvještaj predsjednika Uprvanog odbora Ivana Krstajića o radu Karate saveza za 2020, kao i Finansijski i Izvještaj revizora.

Jednoglasno je usvojen i Plan i program rada za 2021. godinu.

Skupština je u punopravno članstvo primila Karate klub Tempo iz Herceg Novog.

Izborna Skupština bila je planirana pola sata nakon redovne sjednice i delegati su trebali da biraju predsjednika između dva kandidata – dosadašnjeg prvog čovjeka Ivana Krstajića i Predraga Perkovića.

“Grupa delegata, koja je podržala Perkovića, nije se pojavila na izbornoj Skupštini”, saopšteno je iz Karate saveza.

Nakon što je, provjerom dokumentacije, verifikaciona komisija konstatovala da je prisutno 17 delegata, od kojih 16 ima pravo glasa, utvrđeno je da nema kvoruma (17 delegata sa pravom
glasa).

“Treba napomenuti da su izbornu Skupštinu, pored pojedinih klubova koji su bili prisutni na
redovnoj sjednici, bojkotovala i četiri kluba koji su kandidovali Perkovića za predsjednika (Mawashi Nikšić, Mawashi Tivat, Rei iz Ulcinja i Stari grad Budva). Prisutnim delegatima obratila su se oba kandidata za predsjednika”, piše u saopštenju Karate saveza.

Navodi se da je predsjednik Skupštine Vladimir Joković konstatovao zaključke verifikacione komisije i nakon što nije odobrio zahtjev pojedinih pristnih delegata da se obrate prisutnima, proglasio sjednicu završenom.

“Do izbora novog, funkciju predsjednika obavljaće Ivan Krstajić”, piše u saopštenju.

Najčitanije