fbpx
NaslovnicaMina SportPopović: Podravka se ne smije potcijeniti

Popović: Podravka se ne smije potcijeniti

Podgorica, (MINA) – Podravka je ekipa koja se ne smije potcijeniti, a njeni rezultati u posljednjim mečevima ne daju realnu sliku snage hrvatskog predstavnika, kazala je trener rukometašica Budućnosti Bojana Popović.

Rukometašice Budućnosti i Podravke odigraće u subotu u podgoričkoj Bemaks areni utakmicu posljednjeg, 14. kola DELO EHF Lige šampiona.

Popović je kazala da Podravka ima dobru ekipu koja zna da igra.

“I Podravka ima problema, ali će doći motivisana u Podgoricu da pruži što bolji otpor. To je rivalstvo koja traje dugo godina i uvijek su to zanimljive utakmice bez obzira na to u kojem sastavu nastupamo mi ili oni. Očekujem dobru energiju i pravi odnos koji će nam donijeti pozitivan ishod na kraju grupne faze”, rekla je Popović na konferenciji za novinare.

Ona je naglasila da bi pobjeda mnogo značilo podgoričkoj ekipi pred osminu finala.

“Nastojaćemo da se ponovo držimo naših principa i u odrani, i u napadu, cilj je da ne bude oscilacija tokom mečva, već da pokušamo da održimo visok nivo i to u većem dijelu meča nego što je to bio slučaj u prethodnim duelima”, kazala je Popović.

Ona je istakla da ekipa raste iz utakmice u utakmicu, iako je bilo padova u igri.

“To je posljedica određenih problema sa kojima smo se suočili. Neka putovanja su nam praktično, bila nametnuta, a ispostavilo se da su neke ekipe samo podijelile bodove, zbog nemogućnosti da se utakmica odigra. Odigrali smo sve mečeve u skladu sa rasporedom i uspjeli da nadogradimo formu, uprkos umoru koji je bio evidentan”, rekla je Popović.

Duel nema rezultatski značaj, jer će Budućnost sa petog mjesta izboriti plasman u osminu finala, dok je hrvatski predstavnik prolaz u eliminacionu rundu izborio nakon odluke Evropske rukometne federacije (EHF) da svi timovi nastavljaju takmičenje u Ligi šampiona.

Budućnost uoči posljednjeg kola ima skor od četiri pobjede, dva remija i sedam poraza.

Hrvatski tim je jedini trijumf upisao protiv Budućnosti 29:26 u Koprivnici.

Komentarišući mogućeg rivala u osmini finala Popović je istakla da će to najvjerovatnije biti Ferencvaroš ili Bukurešt.

“I jedni i drugi gostuju u posljednjem kolu, moguća su iznenađanja, a moguće da će Ferencvaroš ostati na trenutnoj poziciji i biti rival u osmini finala. Sve je otvoreno, ali nama to nije toliko važno”, rekla je Popović.

Ona je naglasila da Budućnost mora biti na nivou, prije svih iskusnije igračice, uz odlična izdanja golmanki, a da mlađe budu na nekom nivou koji je iznad nekih njihovih realnih mogućnosti.

“Za to se spremamo čitave sezone i vjerujem da ćemo ih spremno dočekati”, zaključila je Popović.

Duel Budućnosti i Podravke počeće u 18 sati.

U ostalim mečevima posljednjeg kola grupe B, Đer u subotu dočekuje CSKA u meču koji će odlučiti pobjednika grupe, a u nedjelju rivali će biti Borusija Dortmund – Odenze i Ramniku Vlčea – Brest.

Najčitanije