fbpx
NaslovnicaMina SportPopović: Bolje izdanje nego protiv Podravke

Popović: Bolje izdanje nego protiv Podravke

Podgorica, (MINA) – Budućnost Bemaks protiv Borusije želi da pruži bolje izdanje nego u Koprivnici i pokuša da upiše prve bodove u Ligi šampiona ove sezone, kazala je trener Bojana Popović.

Budućnost i Borsusija odigraće sjutra utakmicu drugog kola A grupe Lige šampiona.

Podgorički tim na startu nove sezone poražen je u Koprivnici od Podravke 29:22, dok je Borusija u Dortmundui igrala sa Ferencvarošem neriješeno 25:25.

Popović je kazala da će njene izrabranice pokušati da nametnu svoj ritam i da se nadigravaju protiv tima koga su prošle sezone oba puta savladale u međusobnim duelima.

“DRugo poluvrijeme meča sa Podravkom je putokaz i za nedjeljni meč protiv Borusije. Želimo da za nijansu imamo bolji pristup u prvom poluvremenu i da ne dozvolimo da Borusija koja prošle i ove sezone možda i najviše trči u Ligi šampiona, dođe do nekih lakih golova. Biće nam lakše da igramo sa svim timovima kada bude manje lakih golova koje primamo”, rekla je Popović.

Ona je naglasila da se u duelu protiv njemačkog tima ne smiju ponoviti neke greške iz meča protiv Podravke, naročito ne 22 primljena gola u prvom poluvremenu.

“Moramo da budemo agresivni, naročito zbog činjenice da imamo mlad sastav. Budućnost je prepoznata po tome da igru bazira na jakoj odbrani i velikoj agresivnosti. Samo tako možemo i jedino o tome pričamo, a vidjećemo koliko ćemo uspjeti. Imamo novi sastav, igračice se i dalje upoznaju, sve je to proces i moramo da budemo strpljivi i istrajni u onome što radimo”, rekla je Popović.

Ona je istakla da Budućnost mora biti disciplinovana u napadu, navodeći da protivnik može da kazni postizanjem lakih golova.

“To ne smijemo sebi da dozvolimo, moramo da budemo strpljivi i akcije gradimo do kraja. Vraćanje u odbranu je takođe, značajan detalj koji će biti u fokusu tokom čitave sezone, jer moramo da budemo agresivni naročito na domaćem terenu”, rekla je Popović.

Budućnost i Borusija bili su rivali i prošle sezone, a podgoričkom timu pripala su oba duela. U oktobru prošle godine u Njemačkoj bilo je 28:26, a u Podgorici 31:27.

Nedjeljni duel u Bemaks areni počeće u 16 sati.

Ulaznice po cijeni od tri EUR prodavaće se na šalterima Bemaks arene u subotu od devet do 16 sati i u nedjelju od devet do početka utakmice.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije