fbpx
NaslovnicaMina SportPino: Finalni turnir Lige šampiona glavni cilj

Pino: Finalni turnir Lige šampiona glavni cilj

Podgorica, (MINA) – Finalni turnir Lige šampiona je glavni cilj rukometašica Budućnosti u narednoj sezoni, kazala je francuska reprezentativka Alison Pino, navodeći da je za nju teško da razmišlja o nečemu drugom osim o tome.

Pino, koja je ranije dogovorila saradnju sa crnogorskim prvakom, doputovala je u Podgoricu i potpisala dvogodišnji ugovor.

Najbolju igračicu svijeta 2009. godine u izboru Svjetske rukometne federacije (IHF) na aerodromu su dočekali predstavnici kluba, dok je u prostorijama dvostrukog šampiona Evrope imala i kratak sastanak sa trenerom Draganom Adžićem.

Pino je kazala da postoje velika očekivanja obje strane i da joj je drago da se vraća u Ligu šampiona.

“To takmičenje je naš prioritet u novoj sezoni, nakon što je prethodna prekinuta prije vremena zbog virusa COVID-19. Znam mnoge igračice Budućnosti, igrala sam sa nekima od njih, a imamo i mnogo međusobnih duela iz prošlosti. Nekoliko novih igračica je pojačalo Budućnost, tim će imati više iskustva, nakon nekoliko sezona u kojima su mlade igračice činile većinu sastava”, rekla je Pino.

Ona je u karijeri igrala za francuski Isi, Mec, Nim, Brest i Pariz 92, rumunske Olkim i Baja Mare, makedonski Vardar i slovenački Krim.

U dresu Francuske bila je šampionka Evrope (2018) i svijeta (2017), ima dvije srebrne medalje sa planetarnih šampionata (2009 i 2011) i jednu sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru 2016, kao i bronzu sa Evropskog prvenstva u Švedskoj iste godine.

Pino je jedno od četiri pojačanja za narednu sezonu uz reprezentativku Srbije Andreu Lekić, brazilsku golmanku Barbaru Arenjhart i mladu Ruskinju Valeriju Maslovu.

Najčitanije

Indeksi porasli drugi dan zaredom

Njujork, London, (MINA-BUSINESS) - Na Wall Streetu su u utorak berzanski indeksi porasli drugi...