fbpx
NaslovnicaMina SportDobrašinović novi predsjednik

Dobrašinović novi predsjednik

Podgorica, (MINA) – Nekadašnji dugogodišnji stonoteniser Ivangrada, Ljubiša Dobrašinović novi je predsjednik Skupštine Stonoteniskog saveza Crne Gore, odlučeno je na sjednici tog tijela u Podgorici.

Dobrašinović, koji je bio kandidat beranskog Budima i Budućnosti, dobio je podršku 13 delegata Skupštione.

Za kandidata Upravnog odbora, dosadašnjeg predsjednika Vukadina Babovića, glasalo je osam delegata.

Podršku 21 od 22 delegata za produžetak mandata dobio je dosadašnji potpredsjednik Željan Šoć, dok je za drugog potpredsjednika Milana Sudara glasalo 18 delegata.

Odlukom Skupštine Nadzorni odbor u narednom petogodišnjem periodu činiće Milan Radenović, Dragan Tomović i Goran Vukićević.

Arbitražna komisija radiće u sastavu Slavica Drašković, Radomir Đurović i Marko Gajović.

Skupština je usvojila predlog predsjednika Ratka Dedića da dopuni UO, pa su novi članovi tog tijela Nenad Raičević i Slobodan Madžarević.

Delegati nijesu prihvatili predlog Dnevnog reda, koji je ponudio Upravni odbor, pa nije prošla tačka o izmjenama Statuta, kojima je je bila namjera da se, izmedju ostalog, mandat predsjednika produži na više od dva puta po četiri godine.

Delegati su izglasali da se na sjednici raspravlja i o izvještaju o radu i o finansijskom izvještaju, što nije bilo predviđeno.

Konstatovano je da ima puno prostora za još bolji rad, kako bi taj amaterski i olimpijski sport bio masovniji i kvalitetniji.

Bilo je primjedbi i oko troškova za organizaciju Prvenstva Balkana u Podgorici, ali finansijski izvještaj je usvojen uz tri uzdržana glasa.

Najčitanije