fbpx
NaslovnicaMina SportĆaćić objavio konačan spisak za EP

Ćaćić objavio konačan spisak za EP

Podgorica, (MINA) – Selektor ženske kadetske odbojkaške reprezentacije Crne Gore, Zlatko Ćaćić objavio je danas konačan spisak odbojkašica koje će nastupiti na Evropskom prvenstvu (EP) u Podgorici.

Šampionat će biti odigran od 1. do 9. oktobra, a Crna Gora takmičiće se u prvoj grupi sa Italijom, Slovenijom, Turskom, Bugarskom i Slovačkom.

U drugoj grupi rivali će biti Bjelorusija, Poljska, Rumunija, Rusija i Srbija.

Ćaćić računa na 12 odbojkašica.

Crnogorsku odbojku na šampionatu predstavljaće:

Tehničari – Staša Krivokapić (Galeb) i Andrea Krgović (Jedinstvo Franca),

Primači servisa – korektori – Tijana Milačić (Morača), Natalija Vlaović (Galeb), Anja Popović (Akademija), Sanja Rudan (Morača), Majda Čakar (Rudar) i Teodora Leovac (Rudar),

Srednji blokeri – Maša Dragojević (Galeb), Nađa Popović (Morača) i Jana Ćetković (Budućnost),

Libero – Anastasija Smolović (Luka Bar)

U stručnom štabu crnogorske reprezentacije biće i pomoćni treneri Ivica Šćekić i Sonja Banićević, tim menadžer Predrag Đonović i fizioterapeut Vladimir Dragojević.

Selektor Ćaćić kazao je da njegovu selekciju očekuje težak zadatak, navodeći da na EP svaki osvojeni set predstavlja uspjeh.

“Za našu selekciju je velika čast i samo učešće na tako velikom i kvalitetnom takmičenju. Nadam se da ćemo pružiti snažan otpor, pogotovo selekcijama na startu šampionata, Slovačke i Bugarske. Nadam se da će djevojčice uživati u svom nastupu”, rekao je Ćaćić.

Kapiten Tijana Milačić kazala je da će se ekipa potruditi da opravda očekivanja stručnog štaba, Saveza i navijača.

“Potrudićemo se da ostvarimo što bolji plasman. Imamo tešku grupu i izuzetno kvalitetne rivale. Prije svih, Turska koja igra završnice svih velikih takmičenja. Tu su i Italija i Slovenija. Vjerujem da sa Slovačkom i Bugarskom možemo da igramo”, kazala je Milačić.

Utakmice EP biće odigrane u dvoranama sportskog centra Verde i Sportsko kulturnog centra Univerziteta Crne Gore.

Šampionat će zvanično biti otvoren duelom Bugarske i Turske, u 15 sati, u Verde kompleksu.

Crna Gora će u 20 sati, u istoj dvorani, igrati sa Slovačkom.

U toj grupi rivali će biti i selekcije Italije i Slovenije (17.30).

U drugoj grupi, u prvom kolu, sastaće se: Bjelorusija – Rumunija (17.30) i Rusija – Poljska (20). Slobodna je Srbija.

Crnogorsku selekciju do kraja prve faze takmičenja očekuju i dueli sa Bugarskom (2. oktobar), Slovenijom (3. oktobrom), Italijom (5. oktobar) i Turskom (6. oktobar).

Po dvije najbolje selekcije iz obje grupe izboriće plasman u polufinale, dok će trećeplasirane i četvrtoplasirane razigravati za plasman od petog do osmog mjesta na EP.

Najčitanije