fbpx
NaslovnicaMina SportNastavljen kontinuitet dobrih rezultata i osvajanja medalja

Nastavljen kontinuitet dobrih rezultata i osvajanja medalja

Podgorica, (MINA) – Džiu džicu reprezentacija i na Evropskom prvenstvu za kadete i juniore u Njemačkoj nastavili su kontinuitet dobrih rezultata i osvajanja medalja na velikim takmičenjima, saopšteno je iz Džiu džicu saveza.

Crnogorski takmičari nastup u Maintalu završila je sa pet medalja – jednom zlatnom i po dvije srebrne i bronzane.

Šampioni Evrope u duo miks šou sistemu postali su Andrej Кaljević i Ljubica Nikčević, srebrni su bili u borbama Кrsto Radulović do 94 i Anđela Vukčević preko 70 kg, dok su bronzana odličja osvojili Aleksa Radulović (do 69) i Mladen Bojanović (do 85).

Trener Saša Boltić, koji je predvodio reprezentaciju Crne Gore u Njemačkoj, kazao je da su crnogorski takmičari pokazali da imaju potencijal.

“Ostaje žal za još kojom medaljom i činjenicom da je Кrsto Radulović zaslužio najsjajnije odličje. Njegov finalni duel je proglašen za najbolji meč u juniorskoj konkurenciji. Oštećen je u produžecima, jednostavno domaći takmičar je morao da pobijedi. Međutim, Svjetsko prvnestvo u Abu Dabiju je nova prilika da naši takmičari osvoje sjajnije medalje – rekao je Boltić.

Nova šampionka Evrope, Ljubica Nikčević zahvalila se selektoru Stefanu Vukotiću na posvećenom radu.

“Svaki dan smo uporno trenerili i ishod je izvrstan. Osvojili smo zlato u nečem novom što smo počeli da radimo. Drago mi je što se naš trud ali i utrošeno vrijeme trenera Stefana Vukotića iz džiju-džicu kluba Budva isplatilo i što smo opravdali njegova očekivanja – rekla je Nikčević.

Кvartet Feniksa Кrsto Radulović, Andrej Radulović, Mladen Bojanović i Anđela Vukčević su poručili da je za njihov uspjeh najzaslužniji trener u klubu, Dejan Vukčević.

“Poslije dva peta mjesta na šampionatima Evrope, napokon je došla medalja. Da je bilo pravde bila bi još jedna zlatna za Crnu Goru, ali sam zakinut u finalu protiv višestrukog nosioca evropskih i svjetskih odličja iz Njemačke. Ne možemo da vratimo vrijeme, ne smijemo da očajavamo, već se moramo koncentrisati na Svjetsko prvenstvo”, rekao je Radulović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...