fbpx
NaslovnicaMina SportMračević novi član LEN biroa

Mračević novi član LEN biroa

Podgorica, (MINA) – Član Upravnog odbora Vaterpolo plivačkog saveza Miloš Mračević izabramn je za člana LEN biroa, najvećeg izvršnog organa Evropske federacije vodenih sportova, saopšteno je te asocijacije.

Mračević je imenovan na kongresu LEN u Frankfurtu.

Novi predsjednik LEN-a je Portugalac Žoze Silva, dok su potpredsjednici Josip Varvodić iz Hrvatske, Krister Magnuson izu Švedske, Žil Sezional iz Francuske, Kirjakos Janopulos iz Grčke i Marko Trol iz Njemačke.

U LEN birou, pored Mračevića, su i Erkan Jalcin iz Turske, Even Kameron iz Švajcarske, Fernando Karpena iz Španije, Džek Bukner iz Velike Britanije, Noami Zvi iz Izraela, Peter Riška iz Češke, Pia Johanson iz Danske i Rokur Jakupstov sa Farskih ostrva.

Mračević je kazao da mu je posebno drago što Crna Gora prvi put ima predstavnika u najvećem izvršnom organu LEN-e.

“To je veliko priznanje prije svega sa naš Savez i aktivnosti koje smo preduzeli na međunarodnom planu za koje sam bio zadužen nakon izbora Đura Marića za predsjednika Vaterpolo plivačkog saveza u čijem sam timu. Ponosan sam što sam prepoznat kao koristan član tima novog rukovodstva LEN, pred kojim je veliki rad i dosta odluka koje trebaju da donesu dobrobit, prije svega sportistima pet vodenih disciplina kao i svima onima koji na bilo koji način učestvuju u našim sportovima”, poručio je Mračević.

Svjetska federacija vodenih sportova (FINA) podržala je kandidaturu novog predjsednika Portugalca Silve, koji je nakon više godina smijenio Italijana Paola Barelija.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije