fbpx
NaslovnicaMina SportMilić i Vukčević najbolji

Milić i Vukčević najbolji

Podgorica, (MINA) – Član Budve, Blažo Milić i Nevena Vukčević iz barskog Galeba najbolji su odbojkaš i odbojkašica domaćeg prvenstva, u tradicionalnom izboru Odbojkaškog saveza.

Milić je prethodne sezone sa Budvom osvojio Kup i prvenstvo Crne Gore.

“Iskreno, priznanje mi mnogo znači i prija iako je u nekim igrački zrelim godinama, a isto tako mislim da je neko mlađi dobio ovo sigurno ne bi bilo nikakve greške, jer bi mu značilo kao podstrek i motiv više i vjetar u leđa da nastavi sa što boljim treningom. Hvala još jednom na na dodijeljenom priznanju”, kazao je Milić.

Vukčević je predvodila Galeb do trofeja Kupa Crne Gore.

“Nagrada mi predstavlja podstrek za dalji rad i trud. Nadam se da ću opravdati sva očekivanja. Zahvalila bih se trenerima, saigračicama, porodici i svim klubovima koji su glasali za mene i što je ova nagrada u mojim rukama”, kazala je Vukčević.

Priznanja najboljem odbojkašu i odbojkašici u domaćem prvenstvu uručio je predsjednik Odbojkaškog saveza, Cvetko Pajković.

Za najbolje crnogorske odbojkaše u inostranstvu proglašeni su Vojin Ćaćić iz grčkog Panatinaikosa i Saška Đurović, članica Tenta (Srbija).

Ćaćić i Đurović zbog obaveza u klubovima nijesu prisustvovali svečanosti, a priznanja su umjesto njih primili njegov brat i njen otac.

Nagrada za najperspektivnijeg odbojkaša za 2020. godinu pripala je Vukašinu Cimbaljeviću iz Galeba.

“Želio bih da se zahvalim Odbojkaškom savezu, svim klubovima i trenerima koji su glasali za mene, naravno i mom treneru, klubu, saigračima i porodici. Ova nagrada će biti podstrek za dalji rad i omogućiti lakše bavljenje ovim sportom”, rekao je Cimbaljević.

Najperspektivnija odbojkašica je Simona Petranović iz istog kluba.

“Zahvalila bih se svim klubovima i svim trenerima koji su glasali za mene i naravno svom treneru i upravi kluba, svojim saigračicama, jer bez njih naravno ne bih mogla dobiti ovu nagradu. Priznanje mi znači i ono će me podsticati za dalji rad i da se trudim još više”, kazala je Simona Petranović.

Za najbolje trenere u domaćem prvenstvu proglašeni su Balša Radulović, nekadašnji trener odbojkaša Budućnost Volej Bemaxa i Nikola Masoničić, šef stručnog štaba odbojkašica Galeba.

Masoničić se zahvalio svim klubovima koji su glasali za njega.

“To je lijepa, individualna nagrada, ali prije svega mislim da je nagrada čitave ekipe, jer da ekipa nije napravila rezultate kakve je napravila, sigurno ni nagrada ne bi došla u moje ruke. Za mene, kao trenera, najbolja i najljepša nagrada je to što su moje igračice, Simona Petranović i Nevena Vukčević dobile individualne nagrade i to je posebna satisfakcija za dalji rad za mene i za njih”, kazao je Masoničić.

Odbojkaški savez je uručio i pehare osvajačima Prve lige Crne Gore za odbokaše i odbojkašice za sezonu 2019/2020, ekipama Budve i Luke Bar, a pehare je Blažu Miliću (Budva) i Tijani Tvrdišić (Luka Bar) uručio Pajković.

Saopšteno je da je Odbojkaški savez, zbog trenutne epidemiološke situacije u državi i mjera Ministarstva zdravlja, nije organizovao tradiocionalnu dodjelu godišnjih priznanja najboljima, već su se priznanja dobitnicima uručila u prostorijama te asocijacije.

Najčitanije