fbpx
NaslovnicaMina SportLalošević ugostio čelnike Teniskog i Šahovskog saveza

Lalošević ugostio čelnike Teniskog i Šahovskog saveza

Podgorica, (MINA) – Uprava za sport i mlade stoji na raspolaganju nacionalnim sportskim savezima sa jasnom intencijom da ustanovi i pokuša da ispuni zahtjeve i potrebe crnogorskih sportista, kazao je direktor Vasilije Lalošević.

Lalošević je ugostio danas rukovodstvo Šahovskog i Teniskog saveza Crne Gore – Jovana Milovića, Vanju Draškovića i Dimitrija Rašovića.

On je naglasio da sportisti donose Crnoj Gori ogormne radosti.

“Kada je u pitanju šah, iskreno se nadam da će Crna Gora, kada prođe pandemija COVID-19, ponovo postati domaćin značajnih međunarodnih takmičenja u šahu, poput Evropskog klupskog prvenstva koje se održalo 2019. godine u Ulcinju, a na kojem je učestvovalo čak preko 700 šahista iz evropskih zemalja”, rekao je Lalošević.

Foto: Uprava za sport

Prema njegovim riječima, to su takmičenja koja Crnu Goru prikazuju u pravom svjetlu i ističu njenu istinsku domaćinsku i gostoljubivu atmosferu

“Tenis, sa druge strane, kao veoma popularan sport će, uvjeren sam, biti od značaja za dalji razvoj sportskih i turističkih potencijala naše države, u vremenu post-pandemije”, rekao je Lalošević.

Na sastanku je bilo riječi i o podršci mladim i talentovanim teniserima koji bi uz pomoć saveza i države mogli ostvariti još bolje rezultate.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...