fbpx
NaslovnicaMina SportKošarkaTanjević: Crnogorska košarka se održala

Tanjević: Crnogorska košarka se održala

Podgorica, (MINA) – Crnogorska košarka u novijem vremenu uspjela je, ne samo da se održi, već i da se razvije, kazao je predsjednik Udruženja košarkaških trenera Crne Gore Bogdan Tanjević.

On je, upoređujući iskustva radeći u Košarkaškim savezima Italije i Crne Gore, kazao da u italijanskoj asocijaciji radi skoro 150 ljudi, a u crnogorskom manje od deset.

Prema njegovim riječima razlika u budžetu iznosi skoro 40 puta, a da Crna Gora ima devet mlađih selekcija koje igraju na međunarodnoj sceni, jednu više od Italije.

Tanjević je, govoreći na košarkaškom seminaru za trenere u Podgorici, kazao da će mladi treneri od eminentnih predavača imati priliku da čuju savjet i vide praktičnu nastava i teorijsku pripremu.

“Ponovo smo tu, prošle godine smo odradili preko interneta zbog pandemije koronavirusa. Kao i obično tu su sjajni treneri, kolege koji su odradili jedan ogroman posao. Sa nama je i kadetska reprezentacija koja odrađuje sjajan posao u pokazivanju vježbi”, poručio je Bogdan Tanjević.

Prvi selektor Crne Gore, Duško Vujošević kazao je da kada je bio mlad trener išao je na seminare da vidi jednu akciju i čuje jednu rečenicu.

“Cijelo vrijeme sam bio koncentrisan, ali to mi je bila neka ambicija, da čujem nešto što bih mogao da ugradim u svoj koncept rada sa igračima. Mislim da na ovom seminaru treneri imaju šansu da čuju stvari koje su obojene iskustvom, autentične”, kazao je Vujošević.

Pored Vujoševića i Tanjevića, predavači na seminaru su i Zmago Sagadin i Oktaj Mahmuti, kao i Vladimir Koprivica i Nenad Trunić.

Sagadin je istakao da crnogorska košarka napreduje i da to pokazuje i nastup tri kluba u ABA ligi.

Prema riječima Vladimira Koprivice, seminar je uvijek šansa da se razmijene ideje.

“Što se tiče mog dijela, mislim da kondicioni treneri nigdje nijesu važniji bez u kondiciji. Uvijek je bilo tako i to se iz košarke prelilo na druge sportove. Teme vezane za kondiciju pojavljuju se sve češće na ovim seminarima i nadam se da će biti koristi od toga”, poručio je Vladimir Koprivica.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije