fbpx
NaslovnicaMina SportKošarkaBudućnost nastavila sa pripremama

Budućnost nastavila sa pripremama

Podgorica, (MINA) – Košarkaši Budućnost Volija okupili su se danas i u dvorani u Kokotima odradili prvi trening nakon prekida zbog pandemije koronavirusa.

Trener Petar Mijović na raspolaganju imao je 12 igrača, koji su trenirali u dvije odvojene grupe sa po šestoricom igrača.

Prvi trening odradili su domaći igrači i Letonac
Martinš Mejers.

Sa ekipom radili su i igrači koji su igrali i za Studentski centar – Fedor Žugić, Feđa Pajović, Igor Drobnjak, Aleksandar Kartalović.

Kapiten Suad Šehović kazao je da su igrači sa nestrpljenjem čekali povratak na teren.

“Konačno smo, poslije 50-tak dana, ponovo na terenu. Radili smo i tokom karantina, u konsultaciji sa kondicionim trenerom, ali to nije ni približno onom što treba za nastavak sezone. Bitno je da se u regionu smanjuje broj zaraženih i nadam se da ćemo krajem maja dobiti pozitivne vijesti u vezi sa nastavkom sezone”, rekao je Šehović.

Foto: Budućnost Voli

On je istakao da će ekipa trenirati i čekati ublažavanje mjera da pojača rad i odrade timski trening.

“Ostao je onaj najbitniji dio, koji svi najviše volimo, kada se lomi sezona i donosi odluka o prvaku”, kazao je Šehović.

Sportski direktor Gavrilo Pajović kazao je da su svi u klubu sa nestrpljenjem očekivali Nacionalnog koordinacionog tijela.

“Nadam se da će treninzi funkcionisati kako treba. Momci su željni treninga, nadam se da će u danima koji dolaze biti još ublažavanja mjera i i da će od 1. juna moći da se igraju i zvanične utakmice. Kao klub, grad i država spremni smo da završnicu ABA lige odigramo na terenu i tu odlučimo ko će biti prvi. Postoje svi uslovi da se ABA liga nastavi”, rekao je Pajović.

Foto: Budućnost Voli

On je naglasio da je klub u svakodnevnoj komumikaciji sa američkim igračima, navodeći da su oni spremni da dođu kada se za to steknu uslovi.

“Čeka se odluka Evrolige, sa sastanka koji je zakazan za 24. maj. Ukoliko se Evroliga i Evrokup budu igrali nadam se da će i ABA liga odigrati svoju završnicu. Igrači su spremni da dođu, a mi da im organizujemo put i ispoštujemo sve procedure koje će biti potrebne u tom trenutrku”, rekao je Pajović.

On je ponovio da su Budućnost i Podgorica spremni da ukoliko bude potrebno organizuju finalni turnir.

“Partizan je prvi i realno je da ukoliko želi bude domaćin. Ukoliko ne bude u mogućnosti iz nekih razloga mi ćemo preuzeti ulogu organizatora”, rekao je Pajović.

Najčitanije