fbpx
NaslovnicaMina SportKlubovi ponovili zahtjev za vanrednom Skupštinom

Klubovi ponovili zahtjev za vanrednom Skupštinom

Podgorica, (MINA) – Bokserski klubovi ponovili su zahtjev za zakazivanje Skupštine Bokserskog saveza, navodeći da žele agilnog predsjednika koji će da živi sa bokserima uspjehe i neuspjehe kad ima i kad nema novca.

Vanrednu Skupštinu zatražilo je šest klubova – Podgorica, Budva, Feniks, Bijelo Polje, Zlatičanin i Herceg Novi.

“Zakažite hitnu Skupštinu da bokseri ne ispaštaju i da se pogledamo u oči, kako dolikuje bokserima”, piše u saopštenju klubova.

Čelni Saveza su ocijenili da zahtjev šest klubova za sazivanje vanredne Skupštine Bokserskog saveza Crne Gore (BSCG) ne sadrži sve što je neophodno, odnosno propisano Statutom, čime nijesu ispunjeni uslovi za sazivanje vanredne sjednice.

“Zahtjev i nezadovoljstvo dvije trećine klubova koje čine BSCG i to onih klubova koji su aktivni i koji čine okosnicu reprezentacije, nisu dovoljan i valjan razlog za sazivanje vanredne Skupštine, već je to za Vas misterija. Misterije gospodo nema, za nas, koji smo boksu posvećeni cijelim svojim bicem, za nas, koji živimo boks, radimo i stvaramo u lošim i teškim uslovima”, piše u saopštenju klubova.

Navodi se da da za klubove nije misterija što se hvatate za slamku i ne zakazujete Skupštinu.

“Nije misterija za nas ni to što odugovlačite, jer znamo da tražite vremena da nekog od potpisnika zahtjeva ubijedite da odustane, obećavate i pritiskate sa svih strana. Prizivate u pomoć klubove, koji su trebali biti brisani iz registra, jer godinama ne učestvuju na takmičenjima. Misterija za nas nije ni to što ste otjerali svojim grubim ophođenjem obrazovane ljude iz saveza ,koji su godinama pomagali funkcionisanje saveza sa malim budzetom i svojom komunikacijom najviše pomogli budžetu BSCG”, piše u saopštenju.

Navodi se da nije misterija ni to što nema kalendara takmičenja i prvenstva Crne Gore.

“Znamo da čekate da Ministarstvo sporta odobri budžet za 2019. godinu, kako biste izmirili obaveze nagomilane i nastale u 2018, iako ste na proglašenju najboljih boksera istakli kako ste uredno izmirili sve obaveze prema bokserima i svima”, piše u saopštenju.

Navodi se da su klubovi koji traže smjenu čelnih ljudi saveza stvorili još jednu generaciju talentovanih, hrabrih i posvećenih, koji mogu boks vratiti tamo gdje svi smatraju da mu je mjesto u vrh crnogorskog sporta.

“Vi ste samo servis boksera, bokserskih radnika i klubova. I to nažalost veoma loš. Svojim radom treba da pomažete i podstičete nas. Ovakvim načinom rada, bez vizije, ponovo ćemo ostati bez sjajne genercije. Nastavlja se praksa nerada i potiskivanja ambicije takmičara i trenera, kako bi lagodnije i bez previše angažovanja obavljali funkcije”, piše u saopštenju.

Klubovi su saopštili da im je dosta trajanja sezone od marta do jula koliko traju sredstva iz budžeta oprijedijeljenog od Ministarstva sporta i pozajmljivanja novca da bi odveli reprezentativce na turnir za koji su se spremali i skidali kilograme.

“A onda dan pred polazak budemo obaviješteni da novca nema. Dosta više lutanja, obećanja i lažnog medijskog eksponiranja. Obećavali ste brda i doline ,a od svega ništa. Ne znate, ne osjećate, ne razumijete i ne volite boks i ne dolazite da gledate nastupe naših boksera i ako vas uredno pozivamo “, piše u saopštenju.

Najčitanije

institut simo milosevic

Rakčević spreman da državi proda akcije Instituta Igalo za pet miliona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Privrednik Žarko Rakčević, koji je i jedan od manjinskih akcionara Instituta...