fbpx
NaslovnicaMina SportKošarkaKašćelan: Podgorica projekat za budućnost crnogorske košarke

Kašćelan: Podgorica projekat za budućnost crnogorske košarke

Podgorica, (MINA) – Primarni cilj Košarkaškog kluba Podgorica je razvoj mladih igrača i to je projekat za budućnost crnogorske košarke, kazao je trener Zoran Kašćelan.

On je podsjetio da je Podgorica u 2020. godini izborila status prvoligaša, kao najbolji tim u B ligi, a samo nekoliko mjeseci kasnije dobila je poziv za učešće u ABA drugoj ligi.

“Poslije debitantske sezone u muškoj košarci i vođenja Lovćena, dobio sam poziv da preuzmem Podgoricu, koja je za razliku od drugih klubova imala drugačije ambicije – prioritetni cilj da pravi igrače za veliku scenu”, kazao je Kašćelan agenciji MINA.

Foto: KK Podgorica

On je naglasio da se novi projekat kluba poklopio sa njegovom ambicijom.

“Rad sa mladim igračima u uslovima koje ima klub vidim kao dobru priliku za svoj razvoj. Cilj je da se okupi što više talentovanih igrača kadetskog i juniorskog uzrasta. Naglasio bih izuzetnu organizaciju u klubu. Od sjajnih uslova u savremenoj dvorani kao što je Bemax arena, kondicionih trenera za rad sa mladim selekcijama, fizioterapeuta, sportskog psihologa”, rekao je Kašćelan.

On je kazao da je za uspjeh u tom projektu neophodno mnogo vremena i rada.

“Potrebno je mnogo vremena i strpljenja da bi se ostvarili zacrtani ciljevi, da se mladi igrači pripreme za ozbiljniji seniorski nivo. Vjerujem da smo na dobrom putu i da ćemo na kraju ove sezone imati vidljiv napredak”, rekao je Kašćelan.

On smatra da je Podgorica veliki iskorak u ostvarenju tih ciljeva napravila učešćem u regionalnom takmičenju.

“Prioriteti se nijesu promijenili, iako smo angažovali dva iskusnija igrača da bi pomogli mlađima da se nose sa jačim protivnicima. Svjesni smo da će biti puno oscilacija sa mladom ekipom koju većinom čine momci između 18 i 22 godine. Istovremeno se igra crnogorska liga koja je neizvjesna i praktično pola lige ima isti cilj, jedno od prva dva mjesta koja vode u ABA drugu ligu”, rekao je trener Podgorice.

Foto: KK Podgorica

Talentovani stručnjak smatra da je ova sezona istorijska za crnogorsku košarku zbog rezultata Budućnost Volija i Mornara u ABA ligi i Eurokupu.

“Ova sezona je sama po sebi istorijska za crnogorsku košarku, jer imamo šest klubova regionalnim takmičenjima. Da se puno ulaže sa pravom dokazuju i rezultati, jer su naše ekipe u samom vrhu. Raduje i veliki uspjeh Budućnosti i Mornara koji su se plasirali u Top16 Eurokupa”, rekao je Kašćelan

Govoreći u takmičenju na domaćoj sceni, Kašćelan smatra da će i završnica crnogorske lige i Kupa biti zanimljivija nego ikad.

“Vjerujem da će iz većeg kvaliteta isplivati i neko novo ime, jer smo svjedoci kako je jako malo mladih domaćih igrača koji su spremni da igraju ABA 1 nivo u ovom momentu”, rekao je Kašćelan.

Komentarišući ambicije svog kluba, on je istakao da bi volio da Podgorica za nekoliko godina bude prepoznatljiva po tome kako je lansirala momka koji će biti važan igrač za crnogorsku reprezentaciju.

Najčitanije