fbpx
NaslovnicaMina SportKaratistima Bara Kup oslobođenja Podgorice

Karatistima Bara Kup oslobođenja Podgorice

Podgorica, (MINA) – Karatisti Bara pobjednici su tradicionalnog 41. karate turnira Kup oslobođenja Podgorice.

Barski klub do četvrog uzastopnog trofeja došao je sa 15 zlatnih, šest srebrnih i sedam bronzanih medalja.

Budvanski Stari grad osvojio je 13 zlatnih, šest srebrnih i pet bronzanih, dok je Pozitiva nastup završila sa 12 zlatnih, šest srebrnih i pet bronzanih odličja.

Karatisti kolašinskog Gorštaka osvojili su četvrto mjesto sa 11 zlatnih, dvije srebrne i tri bronzane.

Budućnost, kao organizator turnira nije bila u konkurenciji za trofej, a nastup je završila sa sedam zlatnih, 12 srebrnih i pet bronzanih odličja.

Organizator je saopštio da su zbog pandemije koronavirusa pozivi za učešće na 41. izdanju Kupa oslobođenja upućeni samo crnogorskim klubovima.

Učestvovalo je 196 takmičara iz 11 crnogorskih klubova.

Takmičenje u dvorani Morača održano je u obje discipline, u muškoj i ženskoj konkurenciji, u uzrasnim kategorijama od poletaraca (2014. godište) do kadeta u borbama, a do juniora u katama.

Direktor Rajko Vujošević kazao je da mu je drago što uprkos pandemiji koronavirisa nije prekinut kontinuitet organizovanja Kupa Oslobođenja Podgorice.

On je podsjetio da je prvi Kup oslobođenja održan 1976. godine u Domu omladine Budo Tomović i da su učestvovala četiri kluba – Budućnost, Nikšić, čačanski Borac i Čukarica.

“Ove godine akcenat je bio na domaćim takmičarima mlađih uzrasnih kategorija – godišta od 2014. do kadeta. Želimo da se zahvalimo Sekretarijatu za kulturu i sport Gglavnog grada, koji je i ove godine, kao i prethodnih, podržao turnir i poznatoj podgoričkoj firmi La Collina koja je bila pokrovitelj manifestacije“, kazao je Vujošević.

Saopšteno je da su u okviru turnira održana polaganja za majstorsko zvanje crnog pojasa.

Zvanje su dobili Nemanja Mikulić 1. DAN (KK Bijela), Lazar Potpara 2.DAN (Fokus/Nikšić),  Magdalena Potpara 2.DAN (Fokus/Nikšić) i Slađan Mikulić 3. DAN (Bijela).

Najčitanije

Real nakon jedanaesteraca eliminisao Mančester siti, u polufinalu sa Bajernom

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri madridskog Reala i Bajerna iz Minhena biće rivali u polufinalu...

SC Derbi u finalu