fbpx
NaslovnicaMina SportKaratisti bez medalje drugog takmičarskog dana

Karatisti bez medalje drugog takmičarskog dana

Podgorica, (MINA) – Crnogorski karatisti bez medalje završili su drugi takmičarski dan Evropskog prvenstva za kadete, juniore i mlađe seniore u finskom Tampereu.

Junior Matija Bojić u kategoriji do 55 kilograma bio je slobodan na startu takmičenja, a u drugom kolu poražen je od Španca Urka Velaska Premicije 10:3.

Bronzni sa Svjetskog prvenstva u Čileu, Nemanja Mikulić (do 68) na startu je eliminisao Viktora Kutijea iz Luksemburga 1:0, ali je u drugom kolu izgubio od Ivana Terihaja iz Hrvatske 2:0.

U drugom kolu eliminisan je i Lazar Jovović (do 76), koji je bio slobodan na startu, od Holanđanina Sebastijana van Tefelena 8:0.

Slobodna na startu bila je i Anđela Ivanović u kategoriji do 53 kilograma, u drugom kolu savladala je Poljakinju Juliju Vilicko 1:0, a u trećem izgubila je od Belgijanke Ameli Bužrine 2:2, zahvaljujući pravilu o prvom osvojenom poenu.

Na startu takmičenja poražena je Jovana Stojanović (preko 59 kilograma) od Slovakinje Ane Vači 2:1.

Za sjutra predviđen je nastup mlađih seniora i seniorki u borbama.

Nastupiće Ognjen Otašević (do 60, Omladinac), Vasilije Mićunović (do 84, Budućnost), Nemanja Jovović (preko 84, Bar), Milica Jeknić (do 61, Omladinac), Sara Raković (do 68, Bar) i Milena Jovanović (preko 68, Omladinac).

Zlatnu medalju juče je osvojila Helena Backović u kategoriji do 47 kilograma.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije