fbpx
NaslovnicaMina SportJanović: Crna Gora ima kapaciteta za kvalitetne sportske pripreme

Janović: Crna Gora ima kapaciteta za kvalitetne sportske pripreme

Podgorica, (MINA) – Crna Gora ima dovoljno kapaciteta za kvalitetne pripreme sportskih ekipa i nacionalnih selekcija za najveća evropska i svjetska takmičenja, kazao je ministar sport i mladih Nikola Janović.

On je, tokom posjete Bijelom Polju, sa predsjednikom opštine, Petrom Smolovićem i predsjednikom Košarkaškog saveza, Veselinom Barovićem, obišao žensku košarkašku reprezentaciju koje se priprema u tom gradu.

Janović je sugerisao nacionalnim sportskim savezima da zbog posljedica posljedica pandemije koronavirusa i u znak solidarnosti prema crnogorskoj ekonomiji i naporima Vlade da omogući što brži izlazak iz novonastale situacije, pripreme organizuju u Crnoj Gori.

“Raduje me činjenica da su sportski savezi djelovali pravovremeno i ispravno. Time smo još jednom pokazali da Crna Gora ima dovoljno kapaciteta za kvalitetnu realizaciju priprema za najveća evropska i svjetska takmičenja”, rekao je ministar sporta i mladih.

Janović je poželio sreću našim košarkašicama na budućim takmičenjima i poručio da Crna Gora stoji uz njih.

On se zahvalio Košarkaškom savezu na dobroj saradnji.

Barović je kazao da crnogorske selekcije nijesu slučajno u Bijelom Polju, podsjećajući da su u tom gradu odigrane i neke značajne kvačifikacione utakmice.

Bijelo POlje je bilo oubiljan košarkaški centar i nadam se da će to ponovo biti. Imamo dobru saradnju sa Ministarstvom sporta, znaju naše programe. Ispoštovali smo preporuke ministarstva i dvije trećine priprema naših selekcija odradićemo na sjedveru, a trećinu na jugu Crne Gore”, kazao je Barović.

On je naglasio da Košarkaški savez sprovodi svoje programe bez obzira što nema takmičenja.

Predsjednik Opštine Bijelo Polje, Petar Smolović zahvalio se ministru Janoviću na posjeti, navodeći da to nije prva ove godine.

“To je dokaz dobre saradnje naše optine i ministarstva. Hvala i Predsjedništvu Košarkaškog saveza što je za pripreme odabrano Bijelo Polje. Bijelo Polje je uvijek bilo dobar domaćin, potrudićemo se da budemo i sada”, rekao je Smolović.

Najčitanije

skupština, Andrija Mandić, iseljenici, turska, državljanstvo, bedri gul muković

Pitanje državljanstva iseljenika pokrenuto u parlamentu

Podgorica, (MINA) - Pravna služba Skupšine radi na iznalaženju rješenja za ostvarivanje prava na...