fbpx
NaslovnicaMina SportJadran Carine: Do 1. jula odluka o učešću u Ligi šampiona

Jadran Carine: Do 1. jula odluka o učešću u Ligi šampiona

Podgorica, (MINA) – Jadran Carine do 1. jula odlučiće da li će naredne sezone igrati u Ligi šampiona, saopšteno je iz hercegnovskog vaterpolo kluba.

Direktor Miloš Mračević pojasnio je da je Evropska plivačka i vaterpolo federacija objavila devet od deset klubova koji su dobili pozivnice za učešće u tom takmičenju.

“Mi smo taj deseti klub i čeka se naša odluka o učešću ili vraćanju pozivnice. Kao jedan od deset timova sa pozivnicom konsultovani smo o svim opcijama za narednu sezonu i dat nam je rok do 1 jula da se odlučimo”, rekao je Mračević.

On je naglasio da je želja hercegnovskog kluba učešće u Ligi šampiona, navodeći da su iz tog razloga i dobili pozivnicu na tri godine.

Prema njegovim riječima, finansiska situacija je loša i sa svih strana dolaze informacije o smanjenju budžeta i poteškoćama u ispunjavanju obaveza.

“Prethodna sezona, u kojoj smo jako puno uložeili u ekipu i takmičenja, je prekinuta i nismo imali priliku da ostvarimo zacrtane ciljeve, a bili smo i na pragu učešća na finalnom turniru Lige Šampiona koji je otkazan, tako da je na neki način sve što je uloženo palo u vodu”, kazao je Mračević.

On je istakao da je klub u prethodnom periodu bio primoran da revidira ekipu za narednu seznu i ne produži saradnju sa igračima koji su bili u planu.

“Vidimo da je nakon pandemije i svega što je prouzrokovala jako teško očekivati realizaciju zacrtanih trogodišnjih ciljeva, ali ne smijemo ni od svega odustati. U ovom trenutku nemam izvijesnih sredstava za Ligu Šampiona. U svakom slučaju ukoliko ne bude Liga Šampiona tražićemo učešće u Euro Kup-u kako bi nastavili kontinuiteta međunarodnih takmičenja”, rekao je Mračević.

On je naglasio Jadran Carine jedini vaterpolo klub iz Crne Gore koji je u protekloj (2019/20) takmičarskoj sezoni učestvovao u Evropskim klupskim takmičenjima.

“Jadran je, postignutim rezultatitma u protekle četri godine od koje je dvije godine igrao završnu fazu Lige šamiona, a dvije polufinale i finale Eurokupa, zaslužio pozivnicu za Ligu Šampiona kao jedan od deset klubova na tri godine”, rekao je Mračević.

Najčitanije

NP Biogradska gora sjutra otvoren za posjetioce

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Nacionalni park (NP) Biogradska gora biće od sjutra otvoren za posjetioce. "Posjetioci...