fbpx
NaslovnicaMina SportFudbalHadžibegić: Na pobjedu protiv Kipra i Luksemburga

Hadžibegić: Na pobjedu protiv Kipra i Luksemburga

Podgorica, (MINA) – Fudbalska reprezentacija Crne Gore protiv Kipra i Luksemburga igraće na pobjedu jer samo kao prvoplasirana u grupi može da kaže da je ostvarila dobar rezultat u Ligi nacija, kazao je selector Faruk Hadžibegić.

Crnogorska reprezentacija počela je danas pripreme za novu sezonu Lige nacija, u kojoj će igrati u grupi sa Kiprom, Luksemburgom i Azerbejdžanom.

Crna Gora će na startu, 5. septembra, igrati u Nikoziji protiv Kipra, dok će tri dana kasnije biti gost Luksemburgu.

Hadžibegić je kazao da je optimista, podsjećajući da je zbog toga bio i kritikovan u prethodnom ciklusu.

“Takvog sam karaktera i to neću promijenuiti. Igramo da pobijedimo, možemo samo da budemo prvi da bi mogli da kažemo da smo nešto napravili. Ostala tri mjesta ništa nam ne znače. Moramo pobijediti šest utakmica da bi bili prvi, sve ostalo su kalkulacije”, kazao je Hadžibegić na brifingu uoči prvog treninga.

On je kazao da bi volio da svi igrači budu zdravi i da može računati na sve pozvane fudbalere.

“Baza igrača nije nešto ekstremno velika da bi se odrekli nekoga”, kazao je Hadžibegić.

On je naglasio da se problemi sa povredama nastavljaju i da neće moći da računa na Marka Vešovića i Žarka Tomaševića, kao i na Marka Mugošu.

“To je sastavni dio igre. Žao mi je što Vešović nije sa nama, kao fudbaler na terenu i kolega u svlačionici. Faliće nam mnogo. Neće biti ni Tomaševića, dok kod Mugoše nijesmo mogli ništa uraditi. FIFA je dozvolila njegovom klubu da mu zabrani dolazak u reprezentaciju zbog komplikacija oko koronavirusa”, kazao je Hadžibegić.

Komentarišući poziv Dinu Islamoviću, crnogorski selektor je kazao da je bio predviđen još u martu, ali da se reprezentacija zbog problema sa virusom nije okupila.

“Ponovio sam gotovo isti spisak, malo se promijenilo jer nema Vešovića. Na momcima je da pokažu da je poziv opravdan. Velika je mogućnost da neko bude pozvan iz domaće lige, ali ćemo sačekati nekoliko dana. Imamo dovoljan broj igrača da ne pozivamo nikoga. Gledali smo potencijalne kandidate, ali nećemo zvati nekog da samo bude pozvan. Treba podići nivo da se poziv zasluži”, rekao je Hadžibegić.

Prvi trening odradilo je osam igrača – Danijel Petković (Anže, Francuska), Milan Mijatović (MTK, Mađarska) i Matija Šarkić (Vulverhempton, Engleska); Nikola Vukčević (Levante, Španija), Deni Hočko (Muskron, Belgija), Fatos Bećiraj (Visla Krakov, Poljska), Vladimir Jovović (Jablonec, Češka) i Marko Janković (SPAL, Italija).

Najčitanije

uprava policije, berane, Sektor granične policije, Uprava carina, krijumčarenje robe, pucnjava

U saobraćajnoj nezgodi u Radovićima poginula jedna osoba

Podgorica, (MINA) – U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u mjestu Radovići, na kružnom...