fbpx
NaslovnicaMina SportGrbić: Dobra provjera u Skoplju

Grbić: Dobra provjera u Skoplju

Podgorica, (MINA) – Utakmice protiv Sjeverne Makedonije nemaju rezultatskog značaja, ali će crnogorskoj reprezentaciji značiti da u oslabljenom, izmijenjenom i novom sastavu vidi koliko može, kazala je srednji bek Itana Grbić.

Crnogorske rukometašice sjutra putuju za Skoplje, gdje će dan kasnije igrati protiv Sjeverne Makedonije, na startu EHF Euro kupa.

Grbić je istakla da je uvijek posebna emocija i energija kada se nastupa za reprezentaciju.

“Nemamo šta da izgubimo, a naše je da se borimo, slušamo selektorku Bojanu Popović i vidjećemo koliko će nam to pomoći”, kazala je Grbić.

Odgovarajući na pitanje koliko su upoznate sa kvalitetom protivnika, Grbić je kazala da nijesu imale vremena da ih prate, s obzirom da je EHF sedmice u sred sezone.

“Ne treba da nas interesuje kakva je Sjeverna Makedonija, odnosno u kakvom je sastavu, već da ove utakmice zbog nas i Svjetskog prvenstva na najbolji način iskoristimo. Nadam se da ćemo oba meča sa Makedonkama iskoristiti na najbolji način”, rekla je Grbić.

Golmanka reprezentacije Crne Gore Marina Rajčić kazala je da je uvijek posebno vrijeme kada dolazi na pripreme reprezentacije.

“Čast je biti sa ekipom, a posebno sam srećna što imam priliku da ponovo vidim djevojke koje zbog klupskih obaveza nijesam u prilici češće da gledam. Konačno smo na okupu nakon Olimpijskih igara, počinjemo da gradimo nove stvari, a kreće i drugi olimpijski ciklus koji će biti kraći. Vjerujem da ćemo uraditi dobar posao i da ćemo imati čemu da se nadamo”, rekla je Rajčić.

Ona je istakla da Crna Gora nema puno igračica i da je povreda Đurđina Jauković veliki minus za tim.

“Nema nas puno, tako da iz svake utakmice želimo da izvučemo maksimum. Sa nama trenutno nije ni Jelena Despotović, ali se nadam da će biti spremna za Svjetsko prvenstvo”, rekla je Rajčić.

U EHF Euro kupu, pored Crne Gore i Sjeverne Makedonije, nastupiće još Slovenija i Norveška.

To je takmičenje u kojem nastupaju tri domaćina Evropskog prvenstva koje će biti odigrano u novembru naredne godine i Norveška kao aktuelni šampion Starog kontinenta.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Paramont zaustavljen u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Košarkaški klub osoba sa invaliditetom Paramont iz Podgorice nije uspio da...