fbpx
NaslovnicaMina SportGojković zadovoljan pobjedom protiv Brazila

Gojković zadovoljan pobjedom protiv Brazila

Podgorica, (MINA) – Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore, Vladimir Gojković kazao je da je zadovoljan igrom i pobjedom protiv Brazila, ali da želi i trijumf protiv Grčke.

Crnogorski vaterpolisti savladali su u Roterdamu, u drugom meču na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Tokiju, selekciju Barzila 15:5.

Na startu juče su bili bolji od Kanade 21:7.

Gojković je rekao da su crnogorski vaterpolisti maksimalno ušli u meč, ali da nijesu iskoristili neke šanse u prve dvije četvrtine da steknu veću prednost i da lakše kontrolišu utakmicu.

“Raduje me da smo imali pravu energiju, nadam se da nismo potrošili previše, jer od sjutra kreće prava priča. Predstoji nam pet odlučujućih mečeva u pet dana”, kazao je Gojković.

Podsjećajući na posljednji međusobni duel i poraz od Grčke, Gojković je rekao da tada njegovi izabranici nijesu dobro prošli.

“Gledali smo taj meč, gledali smo i neke njihove druge utakmice. Želimo da pobijedimo i da osvojimo prvo mjesto”, kazao je Gojković.

Foto: WPLO.ME

Iskusni Aleksandar Ivović rekao je da je najbitnija pobjeda.

“Probali smo neke varijacije u odbrani koje smo vježbali praktično od maja, od kada se spremamo za ovo, mada protiv ovakvih ekipa to često i nije moguće, jer one ne formiraju napad kao što rade one najjače”, kazao je Ivović.

On je istakao da u kakvoj god da je formi crnogorska selekcija protiv Grka je nezgodno igrati.

“Dugo su zajedno, veoma su organizovani, većina ih je godinama unazad u Olimpijakosu, pa znaju šta mogu i kad mogu. Dobro su organizovani, strpljivi i ne iskaču iz sistema. Mislim da smo u boljoj plivačkoj formi od njih, pa bi možda mogli da ih umorimo ritmom i poremetimo im odbranu, koja je veoma dobra, posebno poziciona”, rekao je Ivović.

Duel Crne Gore i GRčke na programu je sjutra u 16 sati.
(kraj) eml/žug

Najčitanije