fbpx
NaslovnicaMina SportGojković objavio spisak za Francusku

Gojković objavio spisak za Francusku

Podgorica, (MINA) – Selektor vaterpolo reprezentacije, Vladimir Gojković objavio je danas širi spisak igrača za duel sa Francuskom, u kvalifikacijama za plasman na finalni turnir Svjetske lige.

Duel posljednjeg, šestog kola B grupe evropskog dijela kvalifikacija za Svjetsku ligu biće odigran 12. marta u Nikšiću.

Crnogorski vaterpolisti ranije su obezbijedili plasman na finalni trunir, pa je Gojkoviću duel sa Francuskom bio prilika da odmori neke igrače.

Na spisku su: Dejan Lazović, Stefan Vidović, Đuro Radović, Marko Petković, Uroš Čučković, Vlado Popadić, Aleksa Ukropina, Bogdan Đurđić, Dimitrije Kriještorac, Vladan Spaić, Dragan Drašković, Nikola Murišić i Slaven Kandić.

Gojković je kazao da na spisku nema nekoliko najiskusnijih igrača koji su godinama u selekciji.

“Obezbijedili smo plasman na završni turnir Evropa kupa i zna se da sa druge pozicije idemo na Mađarsku u četvrtfinalu. Tako da utakmica u Nikšiću nema veliki rezultatski značaj, ali za našu reprezentaciju svaka utakmica je izazov. Tu je jedan dio igrača koji je već duže vrijeme standardan, biće mlađih, biće igrača koji manje igraju”, kazao je Gojković.

On je naglasio da će svi imati priliku da se pokažu.

“Nadam se pred punim tribinama u Nikšiću. Očekujem podršku da odigramo pravi meč i na kraju slavimo. Raduje činjenica da se vraća Ukropina nakon duže pauze zbog povrede. Posljednji mjesec igrao je za svoj klub. U utakmici protiv Jadrana je izgledao dosta korektno, tako da se nadamo da će se brzo vratiti na onaj nivo na koji je bio“, kazao je Gojković.

Najčitanije