fbpx
NaslovnicaMina SportGojković objavio spisak vaterpolista za Debrecin

Gojković objavio spisak vaterpolista za Debrecin

Podgorica, (MINA) – Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore, Vladimir Gojković objavio je spisak vaterpolista koji će nastupiti na turniru evropskih kvalifikacija za plasman na F8 Svjetske lige.

Turnir je na programu u Debrecinu od 8. do 10. januara.

Crnogorski vaterpolisti prethodna tri dana sparingovali su u Beogradu sa selekcijom Srbije kako bi što spremiji dočekali utakmicu sa Hrvatskom.

Gojković računa na 14 igrača.

Na spisku su: Dejan Lazović, Draško Brguljan, Đuro Radović, Marko Petković, Vlado Popadić, Miroslav Perković, Stefan Vidović, Aleksa Ukropina, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Dušan Matković, Dušan Banićević, Slaven Kandić i Nikola Moskov.

Gojković je kazao da su pripreme u Beogradu bile dobra provjera, jer stručni štab zbog nedostatka utakmica nije znao u kakvom su stanju igrači.

“Uvijek je dobro kada igrate sa najboljim selekcijama na svijetu. Možemo biti zadovoljni sa ovih pet odrađenih treninga. Dobili smo neku sliku, analizirali smo pojedine stvari, i sada idemo u Debrecin da na zvaničnim utakmicama vidimo koliko možemo u ovom trenutku”, kazao je Gojković.

On je kazao da crnogorske vaterpoliste očekuju tri izuzetno kvalitetna meča.

“Imali smo par izmjena do posljednjeg dana, Uroš Čučković zbog povrede i Obradović zbog prehlade ne mogu da putuju sa nama za Mađarsku. Bićemo u deficitu na toj poziciji. To drugo je onako kako je planirano, pa ćemo vidjeti kako će sve to izgledati”, poručio je selektor Gojković.

Pored Gojkovića u stručnom štabu su još pomoćni treneri Miloš Šćepanović, Miodrag Matković i Milan Ćirović, doktor Vladimir Dedović i fizioterapeut Ivan Borović.

Crna Gora će u četvrtfinalu igrati sa Hrvatskom, 8. januara u 18 sati i 15 minuta.

U eventualnom polufinalu rival bi bio bolji iz meča Francuska – Grčka.

Plasman u polufinale izboorila je Španija koje je u februaru bila bolja od Srbija i ona čeka boljeg iz duela Italije i Mađarske.

Najčitanije