fbpx
NaslovnicaMina SportKošarkaDžikić: Budućnost mogla i da pobijedi

Džikić: Budućnost mogla i da pobijedi

Podgorica, (MINA) – Budućnost Voli je tokom cijelog meča jurila prednost Armanija, pokušala je i mogla da pobijedii, kazao je trener podgoričkih košarkaša Aleksandar Džikić.

Budućnost je na startu Evrolige pred svojim navijačima poražena od Armanija iz Milana 82:71.

Džikić je naglasio da je podgorički tim uspio da se vrati u igru, ali da je potrošio dosta energije.

“Bile su i neke bezvezne greške, mi se okliznemo četiri puta, oni nijednom. Armani ima takve igrače, koji kad im daš i malu šansu – oni te kazne. Ne kažem da mi nismo imali priliku da preokrenemo, ali je prosto nismo iskoristili”, rekao je Džikić.

On je, komentarišući statistiku i svega sedam pogođenih šuteva iz 37 pokušaja u prvom poluvremenu,kazao da ima zamjerki na napad.

“Mi nemamo kvalitet bez koncepta. Ne možemo da igramo u stilu – hajde da ih kaznimo. To je igra za ekipe koje imaju mnogo talenta. Moramo da znamo šta hoćemo i kako da to ostvarimo. Moramo da znamo šta radimo u prvih šest, a šta u posljednjih šest sekundi. Uporedite procente određenih igrača i vidjećete razliku”, rekao je Džikić.

On je kazao da mora da napravi neku hijerarhiju posljednjih šuteva.

“Košarka nije napad ravnomjernih šuteva, mi moramo da znamo ko je opcija jedan, ko dva, ko tri… Nema opcija šest, sedam, osam… Odbrana na ovom nivou takmičenja može da bude postavljena na najvećem nivou, ne na tome da neko ne može da je igra”, kazao je Džikić.

Trener Budućnosti kazao je da je Amerikanac Koti Klark, koji je meč završio bez poena,kolateralna šteta u napadu.

“On je odradio dobar posao u odbrani na Micovu. On mnogo radi i radi to što mu se kaže. Moja i greška organizatora igre je što mu ne napravimo više prostora za poene. Apsolutno mu nije svejedno što je ovako. Mnogo mu je stalo da opravda naša očekivanja”, rekao je Džikić.

On je naglasio da se od Alena Omića očekuje mnogo više energije i čvrstine u reketu. (kraj) eml

 

Najčitanije