fbpx
NaslovnicaMina SportKošarkaDabanović novi selektor

Dabanović novi selektor

Podgorica, (MINA) – Marko Dabanović novi je selektor 3×3 reprezentacija Crne Gore, saopšteno je iz Košarkaškog saveza.

Navodi se da je Dabanović od početka razvoja 3×3 u okviru Košarkaškog saveza dio nacionalnog tima i da je od 2017. godine na čelu selekcije.

Dabanović je kazao da je, iako je i dalje aktivan kao igrač, prihvatio poziv direktora reprezentacija Košarkaškog saveza Filipa Patkovića da bude selektor svih 3×3 reprezentacija.

“Ubijeđen sam da ovu priču zajedničkim snagama možemo da dignemo na veći nivo. Moja ideja je da proširimo reprezentativne selekcije od dosadašnjih U18 i seniorske, da uključimo još U23 selekciju kao i košarkašice što je od velike važnosti”, rekao je Dabanović.

On je najavio da seniore prve obaveze očekuju krajem juna i nastup na kvalifikacionom turniru u Izraelu za plasman na Evropsko prvenstvo.

Na turniru će, pored crnogorske i selekcije domaćina, učestvovati još Poljska, Češka, Švajcarska, Španija, Njemačka, Austrija, Belgija, Turska, Portugal, Hrvatska, Grčka, Andora i Azerbejdžan.

Komentarišući šanse crnogorske selekcije na turniru, Dabanović je kazao da od tih reprezentacija najveća opasnost prijeti od Poljaka, Švajcaraca, Austijanaca, Njemaca i Hrvata koji su redovni učesnici Svjetskih i Evropskih prvenstava.

“Sastavićemo dobar tim, odraditi pripreme i bićemo spremni. Zahtijevam veliko zalaganje i posljednji atom snage da se ostavi na terenu za svoj tim i za svoju državu. Samo tako možemo očekivati napredak i plasman na neko veliko takmičenje”, rekao je Dabanović.

Najčitanije