fbpx
NaslovnicaMina SportCrnogorski kik bokseri žele medalje na SP

Crnogorski kik bokseri žele medalje na SP

Podgorica, (MINA) – Crnogorski kik bokseri žele medalju na Svjetskom prvenstvu (SP) u Sarajevu i kontinutet dobrih rezultata na velikim takmičenjima, saopšteno je iz Kik boks saveza.

Navodi se da je kik boks reprezentacija, u želji da šampionat dočeka što spremnije, odradila sedmodnevne pripreme u Beogradu.

Seniorski šampionat svijeta na programu je od 19. do 27. oktobra.

Trener reprezentacije, Predrag Lekić kazao je da je pripreme u Beogradu odradilo pet crnogorskih takmičara – tri u disciplini lou kik i dvoje u K1.

Pripremali su se Remzija Dacić (do 75), Dejvid Kajević (do 81) i Mensur Murić (do 91) u disciplini lou kik, a u K1 Anastazija Petrović (do 56) i Miroslav Vujović (preko 91).

“Odlučili smo se za Beograd kako bi imali što raznovrsnije sparing partnere, a sve u cilju da se što bolje pripremimo i što spremnije dočekamo SP u Sarajevu. Naši reprezentativci se nalaze u odličnoj formi i siguran sam da ćemo period do početka prvenstva iskoristiti na najbolji mogući način”, kazao je Lekić agenciji MINA.

On je istakao da će, prema najavama i prijavama, predstojeći šampionat biti jedan od najkvalitetnih posljednjih desetak godina.

“Konkurencija će biti izuzetno jaka, dolaze svi najbolji, tako da će svakom našem takmičaru biti pravi podvig doći do neke od medalja. To ne znači da nijesam optimista, jer mi znanje, veliko iskustvo i spremnost daje nadu da možemo da iznenadimo. Imamo iskustvo, znanje, ogromnu želju i spremni smo za šampionat, a za medalju trebaće sve kockice da se slože i malo sreće ne žrijebu”, kazao je Lekić.

Najčitanije