fbpx
NaslovnicaMina SportCrnogorski karatisti u Parizu

Crnogorski karatisti u Parizu

Podgorica, (MINA) – Pariz će od petka do nedjelje biti domaćin turnira Premijer lige, na kojem će nastupiti i šest crnogorskih karatista, saopšteno je iz Karate saveza.

Navodi se da će Crnu Goru predstavljati Mijat Vojvodić i Biserka Radulović u katama pojedinačno, a u brbama Marina Raković (do 68), Dragana Konjević (preko 68), Nenad Dulović (do 60) i Almir Cecunjanin (preko 84).

U petak, prvog takmičarskog dana, na tatami će Radulović i Dulović.

Dulović je kazao da je turnir u Parizu jedna od najboljih Premijer liga u godini.

“Ne sumnjam da će biti teško, mada trenirao sam veoma jako. Odavno sam počeo sa pripremama za Evropsko prvenstvo u Španiji, tako da sva takmičenja prije doživljavam kao provjere. Naravno, kao i uvijek daću sve od sebe da dođem do medalje, pogotovo na takmičenju koje mi donose bodove za rang listu”, kazao je Dulović agenciji MINA.

On je naglasio da je konkurencija izuzetnmo jaka i da će učestvovati svi najbolji borci u njegovoj kategoriji.

“Na meni je da dam sve od sebe da što bolje odradim takmičenje i dođem do još jednog odličja. Spreman sam i nadam se najoboljem”, kazao je Dulović.

Za subotu su na programu nastupi Vojvodića, Raković, Konjević i Cecunjanina.

Konjević je kazala da će Premijer liga u Parizu prvo takmičenje od Svjketskog prvenstva u Madridu.

“To je dobra provjera da vidimo gdje smo i na čemu treba raditi kako bi se što bolje spremili za Evrosko prvenstvo. Biće jaka konkurencija, ali potrudiću se da ostvarim što bolji plasman”, kazala je Konjević.

Foto: MINA

Borbe za bronzane medalje na programu su u nedjelju od devet do 13, a finala od 14 sati i 30 do 16 sati i 30 minuta.

Najčitanije