fbpx
NaslovnicaMina SportCrnogorski golbalisti na EP u Turskoj

Crnogorski golbalisti na EP u Turskoj

Podgorica, (MINA) – Golbal reprezentacija Crne Gore od 1. do 13. novembra debitovaće na Evropskom prvenstvu A divizije u turskom Samsunu, saopšteno je iz Paraolimpijskom komiteta.

Crnogorski golbalisti nastup u elitnom rangu, među deset najboljih evropskih selekcija, izborili su plasmanom u finale B šampionata Evrope, početkom juna u finskom Lahtiju.

Crnogorski golbalisti igraće u A grupi sa Njemačkom, Turskom, Finskom i Grčkom.

Rivali u B grupi biće Litvanija, Ukrajina, Belgija, Španija i Rusija.

Po četiri prvoplasirane reprezentacije izboriće četvrtfinale, dok će najslabije selekcije iz obje grupe izgubiti status člana A divizije.

U niži rang, nakon nokaut faze, preseliće se i osmoplasirana reprezentacija.

Crnogorska selekcija, u sastavu Goran Macanović, Miloš Ranitović, Nikola i Marko Nikolić i Mirnes Ramović, pod stručnim nadzorom selektora Nikole Čurovića prvu fazu završnih priprema odradiće u Nikšiću od 8. do 13. oktobra.

Najavljeno je da će im u sparingu pomagati poznati srpski paraolimpijac Miloš Grlica.

“U sklopu priprema golbal reprezentacija Crne Gore nastupiće na prestižnom ESPO Grand Pri turniru u Finskoj, od 14. do 17.oktobra. Turnir će okupiti nacionalne selekcije iz A divizije Finsku, Grčku, Španiju, Rusiju, Ukrajinu i Crne Gore”, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta.

Navodi se da crnogorske golbaliste, nakon turnira u Finskoj, očekuje novo okupljanje u Nikšiću, a put put za Rim, gdke će od 22. do 25. oktobra sparingovati sa Italijom.

“Posljednja etapa priprema obiće odrađena u trenažnoj bazi golbal reprezentacije u Nikšiću, gdje će našim golbalistima pomagati jedan od najboljih svjetskih igrača Slovenac Matej Ledinek”, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta.
(kraj) eml

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije