fbpx
NaslovnicaMina SportCrna Gora slavila protiv Brazila

Crna Gora slavila protiv Brazila

Podgorica, (MINA) – Vaterpolo reprezentacija Crne Gore pobijedila je danas u Roterdamu selekciju Brazila 15:5 (3:1, 6:3, 2:1 i 2:1), u utakmici trećeg kola A grupe kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

To je drugi trijumf crnogorskih vaterpolista na turniru, nakon što su juče bili ubjedljivi protiv Kanade 21:7.

Izabranici selektora Vladimira Gojkovića bili su slobodni u prvom kolu, nakon što je Turska zbog većeg broja igrača pozitivnih na korona virus isključena sa turnira.

Brazil je bez bodova i poslije trećeg kola, nakon poraza od Kanade 11:7 i Grčke 15:8.

Foto: Marcel ter Bals/Orange Pictures

Crnogorska reprezentacija nije ponovila izdanje iz duela sa Kanadom, ali je opravdala ulogu favorta i bez većih problema savladala Brazil.

Crna Gora je povela na startu 3:0, u drugoj četvrtini vodila je i 5:2, 6:3 i 7:4, a u samom finišu prednost je uvećala na pet golova (9:4).

Brazil je početkom druge čevrtine smanjio na 3:2, kasnije i na 6:4, ali je crnogorska selekcija sa tri uzastopna pogotka povela 9:4.

Bilo je i 11:5 u trećoj četvrtini, dok je razlika u posljednjem dijelu meča znosila i deset golova (15:5).

Najefikasniji u pobjedničkoj selekciji bili su Marko Petković i Aleksandar Ivović sa po tri, po dva gola postigli su Uroš Čučković i Dušan Matković, a po jedan Miroslav Perković, Vlado Popadić, Aleksa Ukropina, Vasilije Radović i Draško Brguljan.

U brazilskoj selekciji dvostruki strijelac bio je Gustavo Gimaraeš.

Crna Gora će u četvrtom kolu, sjutra u 16 sati, igrati sa Grčkom za prvo mjesto u grupi.

Najčitanije