fbpx
NaslovnicaMina SportCrna Gora sa Poljskom, Njemačkom i Španijom

Crna Gora sa Poljskom, Njemačkom i Španijom

Podgorica, (MINA) – Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore na Evropskom prvenstvu igraće u grupi D protiv Poljske, Njemačke i Španije, odlučeno je danas žrijebom u Ljubljani.

Crnogorske rukometašice su na žrijebu bile u drugom šeširu, a iz prvog su dobile najlakšeg protivnika – Poljsku, jer su potencijalni rivali bili Norveška, Danska i Francuska.

Za rivala iz trećeg šešira, izabranice selektorke Bojane Popović dobile su Njemačku koja je osvojila drugo mjesto u kvalifikacionoj grupi iza Holandije, dok je Španija kao drugoplasirana u kvalifikacionoj grupi (iza Mađarske) došla kao rival iz četvrtog šešira.

Kuglice na žrijebu izvlačile su crnogorska reprezentativka Tatjana Brnović, Ana Gros (Slovenija), Andrea Sedloska (Sjeverna Makedonija) i Simoneta Planeta (Mađarska), a u duštvu predsjednika EHF Takmičarske komisije Božidara Đurkovića i generalnog sekretara EHF-a Martina Hauslajtnera.

U grupi A igraće Norveška, Mađarska, Hrvatska i Švajcarska, u B grupi Danska, Švedska i Slovenija, Srbija, a u C grupi Francuska, Holandija, Sjeverna Makedonija i Rumunija.
Plasman u glavnu rundu izboriće tri prvoplasirane selekcije.

Crna Gora bi u glavnoj rundi ukrstila sa grupom C u Skoplju u kojoj su Francuska, Holandija, Sjeverna Makedonija i Rumunija.

Evropsko prvenstvo igra se od 4. do 20. novembra.

Utakmice glavne runde igraće se u Ljubljani i Skoplju, dok će glavni grad Slovenije biti domaćin finalnog vikenda smotre najboljih 16 timova Starog kontinenta.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

policija, Podgorica

Za 24 sata 19 saobraćajnih nezgoda


Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori u posljednja 24 sata dogodilo se 19 saobraćajnih...