fbpx
NaslovnicaMina SportCrna Gora protiv Slovenije, Danske i Sjeverne Makedonije

Crna Gora protiv Slovenije, Danske i Sjeverne Makedonije

Podgorica, (MINA) – Muška rukometna reprezentacija Crne Gore na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj naredne godine igraće u grupi A, u Debrecinu, protiv Slovenije, Danske i Sjeverne Makedonije, odlučeno je žrijebom u Budimpešti.

Crna Gora je, kao drugoplasirana selekcija iz kvalifikacione grupe, žrijebana iz četvrog šešira, a najteži rival u grupi biće Danska, aktuelni svjetski i olimpijski šampion.

Danska je bila rival u kvalifikacijama za prethodno prvenstvo Evrope, a izabranici selektora Zorana Roganovića priredili su senzaciju u aprilu 2019. godine i slavili u međusobnom duelu u Podgorici.

Ostala dva rivala su iz regiona – Slovenija je četvrtoplasirana sa prethodnog prvenstva Evrope 2020 godine, dok je Sjeverna Makedonija završila kao 15. na prvenstvu čiji domaćini su bili Austrija, Norveška i Švedska.

Plasman u glavnu rundu izboriće po dvije prvoplasirane selekcije iz grupe.

U glavnoj rundi biće formirane dvije grupe – u grupi 1 će biti selekcije iz grupa A, B i C, dok će po dvije prvoplasirane selekcija iz grupa D, E i F formirati grupu 2.

U B grupi, u Budimpešti, igraće Portugal, Mađarska, Island i Holandija, rivali u C grupi, u Segedinu, biće Hrvatska, Srbija, Francuska, Ukrajina, a u D grupi, u Bratislavi, Njemačka, Austrija, Bjelorusija i Poljska.

Grupu E, koja će biti igrana u Bratislavi, čine Španija, Švedska, Češka i Bosna i Hercegovina, dok će u F grupi , u Košicama, igrati Norveška, Rusija, Slovačka i Litvanija.

Najčitanije

Danas počinje isplata penzija

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Isplata februarskih penzija počeće danas, saopšteno je iz Fonda penzijskog i...