fbpx
NaslovnicaMina SportBudva do nedjelje domaćin razigravanja za Svjetski kup

Budva do nedjelje domaćin razigravanja za Svjetski kup

Podgorica, (MINA) – Budva će od četvrtka do nedjelje biti domaćin razigravanja koje će odrediti predstavnika Crne Gore na Svjetskom kupu u Sočiju, saopšteno je iz Šahovskog saveza.

Navodi se da su pravo nastupa na doigravanju stekla četiri prvoplasirana sa nedavno završenog šampionata Crne Gore.

Nastupiće novi prvak, internacionalni majstor, Luka Drašković, drugoplasirani, velemajstor, Dragiša Blagojević, osvajač bronzane medalje, fide majstor Aleksandar Tomić i četvrtoplasirani, internacionalni majstor, Blažo Kalezić.

U polufinalu će se sastati internacionalni majstori, Drašković i Kalezić, aktuelni i prošlogodišnji prvak, odnosno Blagojević i Tomić.

Igraće se dvije partije po klasičnom tempu, a u slučaju neriješenog ishoda igraće se još dvije po ubrzanom (rapid) tempu.

Ukoliko i tada bude neriješeno igraće se dvije brzopotezne (blic) partije.

U slučaju ponovnog rezultata 1:1 prolazi bolje plasirani igrač na šampionatu.

Svjetski kup ima nagradni fond od gotovo dva miliona USD, a nastupiće najbolji šahisti svijeta.

“Učešće crnogorskog predstavnika je svakako veliko priznanje našem šahu, a Šahovski savez će pomoći svim predstavniku kako bi zabilježio što bolji rezultat u Sočiju”, piše u saopštenju Šahovskog saveza.

Domaćin razigravanje biće Budva i hotel Mediteran, u kome je juče počeo velemajstorski turnir.

“Šahovska dešavanja u Budvi su sjajna uvertira za prvenstvo Mediterana koje će, u drugoj polovini juna, biti održano u Petrovcu, a na kome listu igrača predvode dva bivša prvaka Evrope, hrvatski velemajstori Ivan Šarić i Zdenko Kožul”, piše u saopštenju.

Najčitanije