fbpx
NaslovnicaMina SportBudućnost maksimalna i poslije petog kola

Budućnost maksimalna i poslije petog kola

Podgorica, (MINA) – Šahisti podgoričke Budućnosti zadržali su maksimalan učinak i poslije trećeg takmičarskog dana i pet odigranih kola crnogorske Premijer lige u šahu.

Budućnost se pobjedama protiv tivatske Mimoze i Rudara iz Pljevalja ostamila na čelu tabele i nastavila put ka povratku pehara u svoje vitrine.

Prva tabla crnogorske reprezentacije Nikola Đukić nakon tri remija na startu, zabilježio je danas dvije pobjede, dok je talentovani Andrej Šuković, zadržao maksimalan učinak, upisavši petu pobjedu u isto toliko partija.

Šuković je osvojio i 52 poena rejtinga, i pojedinačno je igrač koji je obilježio prvih pet kola najjačeg ekipnog šahovskog takmičenja.

U jednom od derbija lige, cetinjski Crnogorac je savladao nikšićku Elektroprivredu, zahvaljujući pobjedama Danila Pobora i Sava Vujovića, poen za nikšićki sastav donio je Vuk Miletić, koji je u omladinskom derbiju, savladao Peka Đurovića.

Crnogorac je upisao pobjedu i protiv gradskog rivala, Cetinja čime je došao do druge pozicije uoči posljednja četiri kola.

Nikšićani su nakon poraza, savladali Prosvjetu i ostali u igri za medalju, u kojoj učestvuje i Rudar iz Pljevalja, koji je pored poraza od Budućnosti upisao i neriješen rezultat protiv Rokade iz Bijelog Polja.

Rudar ima poen više, ali će u međusobnom duelu riješiti osvajača medačje.

Sjutra je na programu šesto kolo, koje donosi duele: Budućnost-Herceg Novi 1949, Elektroprivreda-Mimoza, Crnogorac-Prosvjeta, Cetinje-Rokada, 7. Oktobar-Rudar.

Početak takmičenja zakazan je za 16 sati i 30 minuta.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...