fbpx
NaslovnicaMina SportBudim i Budućnost najuspješniji

Budim i Budućnost najuspješniji

Podgorica, (MINA) – Stonoteniseri beranskog Budima i podgoričke Budućnosti sa po dvije zlatne i pet odličja bili su najuspješniji učesici pojedinačnog prvenstva Crne Gore, u konkurenciji najmlađih i mlađih kadeta i kadetkinja.

Beranski tim ima još tri srebrne, a Budućnost tri bronzane medalje.

Novi državni prvaci su: Feđa Taljanović i Kristina Šebek iz Budućnosti, Jakša Krivokapić iz Novog i Aleksandra Vujović iz Budima.

Pet medalja osvojili su i igrači i igračice Jedinstva (1 zlatna, 1 srebrna i 3 bronzane).

Novi je osvojio dvije zlatne i jednu srebrnu medalju, dok je predstavnicima ulcinjskog Valdanosa pripalo šest bronzanih odličja.

Titulu šampiona u konkurenciji najmlađih kadeta osvojio je Feđa Taljanović iz Budućnosti pobjedom u finalu protiv Bjelopoljca Bogdana Slavkovića 3:0 u setovima. Pobjedničko postolje kompletirali su bronzani Gavrilo Laušević iz Budućnosti i Daris Mujić iz Valdanosa.

Kod najmlađih kadetkinja, u duelu klupskih drugarica iz Budima, Aleksandra Vujović savladala je Stefaniju Bajović 3:0.

Bronzane medalje pripale su Eleni Femić iz Jedinstva i Lari Franeti iz Valdanosa.

Kod mlađih kadeta ulogu apsolutnog favorita opravadao je Jakša Krivokapič iz Novog trijumfom u finalu protiv klupskog druga Đorđa Rahovića, nekadašnjeg člana Jedinstva, 3:0.

Bronzani su bili Feđa Taljanović iz Budućnosti i Miloš Knežević iz Valdsanosa.

Nova prvakinja Crne Gore u konkurenciji mlađih kadetkinja je Kristina Šebek iz Budućnosti, koja je u finalu poslije velike borbe 3:2 savladala Aleksandru Vujović iz Budima.

Bronzanim odličjima okitile su se Ajna Spahić iz Jedinstva i Mia Živanović iz Valdanosa.

U konkurenciji dublova kod mlađih kadeta prvaci su postali Jakša Krivokapić i Đorđe Rahović (Novi), a kod najmlađih kadetkinja Stefanija Bajović i Aleksandra Vujović iz Budima.

Najbolji dubl kod mlađih kadetkinja imalo je Jedinstvo, čije su sestre bliznakinje Ajna i Zana Spahić u završnom meču 3:2 porazile Bajović i Vujović iz Budima.

Kod najmlađih kadeta takmičenje u dublovima nije održano zbog nedovoljnog broja prijavljenih.

Predstavnice Kolašina Anja Bajović i Dunja Vlahović, kao i Kalina Božović i Katarina Jovanović na takmičenju u Podgorici osvojile su dvije bronzane medalje u parovima.

Šampionat Crne Gore okupio je sedam klubova.

Najčitanije