fbpx
NaslovnicaMina SportBrguljan: Čast biti najbolji sportista svoje države

Brguljan: Čast biti najbolji sportista svoje države

Podgorica, (MINA) – Privilegija je i čast biti najbolji sportista svoje države, kazao je kapiten vaterpolo reprezentacije, Draško Brguljan.

On je u tradicionalnom izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) proglašen za najbolje sportistu Crne Gore u 2020. godini.

Foto: MINA

Brguljan je u godini sa crnogorskom vaterpolo reprezentacijom osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

Foto: MINA

“Čast mi je što sam izabran za najboljeg sportistu svoje države. Svim sportistima poželio bih što više uspjeha i da ostvare svoje ciljeve. Rukometašicama da se kvalfikuju na Olimpijske igre i nadam se da ćemo mi biti druga nacionalna selekcija koja će igrati u Tokiju”, kazao je Brguljan.

On je svim građanima Crne Gore poželio uspješnu 2021. godinu, da se što prije svega oslobode virusa i vrate normalnim životima.

Najbolji mladi sportisti su zlatni sa Evropskog bokserskog prvenstva za mlade u Budvi, Petar Liješević i Bojana Gojković, koja je treći put dobila to priznanje.

Liješević i Gojković u ovoj godini osvojili su zlatne medalje na Evropskom prvenstvui za mlade u Budvi.

Liješević se zahvalio Crnogorskom olimpijskom komitetu na priznanju za najboljeg mladog sportistu Crne Gore u 2020. godini.

“Ova godina bila je teška u epidemiološkom smislu i nije bilo puno takmičenja. Uspjeli smo na kraju da izvučemo maksimum iz nje. Nagrada mi puno znači, ali nosi i veliku odgovornost. Nadam da ću uspjeti da izvučem maksimum mogućnosti iz sebe i opravdam priznanje”, kazao je Liješević.

Gojković, koja je trećeći put postala šampionka Evrope, kazala je da je velika čast biti najbolji mladi sportista Crne Gore.

“Posebno jer sam to priznanje dobila treći put. Velika je čast i priveligija, ali i odgovorbnost i obaveza. Očekuje me u 2021. godini Svjetsko prvenstvo, pripremamo se za to i nadam se da ćemo i sa tog takmičenja donijeti dobre rezultate. Konkurencija će biti jaka, ali daću svoj maksimum da nastavim seriju pobjeda i dobrih rezultata”, kazala je Gojković.

Najbolje nacionalne selekcije su vaterpolo i ženska rukometna reprezentacija.

Brguljan, koji se u ime saigrača, zahvalio na priznanju i organizaciji manifestacije u teškoj epidemiološkoj situaciji.

“Hvala na organizaciji u ovakvim uslovima, nadam se da će već naredne godine sve biti vraćemo na staro, kao što je nekada bilo. Hvala na priznanju, nadam se da ćemo ga opravdati”, kazao je Brguljan.

Kapitenka rukometne reprezentacije Jovanka Radičević, zahvalila se na nagradi, navodeći da očekuje dobre rezultate i u narednoj godini.

“U ime reprezentacije zahvaljujem se na nagradi, zasluženoj, vjerujem da će ova olimpijska godina, ako bude moglo da se igra, biti još uspješnija i vjerujem da ćemo i dalje ređati dobre rezultate kao i do sad”, kazala je Radičević.

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, Dušan Simonović kazao je da se Crna Gora, iako je godina prošla sa mnogo manje takmičenja, može pohvaliti ostvarenim rezultatima.

“Vaterpolisti su bili treći u Evropi, podmlađena ekipe je napravila sjajan rezultat što nam daje nadu i vjeru u njihov budući potencijal, a vjerujem da će ga pokazati. Donijelu su bronzanu medalju i na taj način zavrijedili priznanje, kao najbolji kolektiv u muškoj konkurenciji”, kazao je Simonović.

Prema njegovim riječima, rukometašice su crnogorsku javnost mnogo puta obradovale i osvojile za najvažniju olimpijsku medalju iz Londona.

“Sa Evropskog prvenstva nijesu došle sa odličjem, ali su došle svijetlog obraza. To je pokazatelj jedne, takođe, mlade ekipe u rukometu, a uz nekoliko iskusnih, imamo se čemu nadati. Vjerujem da će mlade djevojke pokazati potencijal i biti kvalitetne nasljednice one sjajne generacije i generacija koje su nas godinama unazad odbradovale rezultatima”, rekao je Simonović.

On je istakao da je za sportistu godine bilo nepodijeljeno mišljenje i da je ogromna većina Saveza, kompletan Upravni odbor dao podršku proslavljenom vaterpolisti Drašku Brguljanu.

“Sjajni Draško, koji na lijep način privodi kraju sportsku karijeru, u 36. godini, zavrijedio je priznanje. Pričali smo i ubjeđivali smo ga da nastavi još da igra i sigurno će nastaviti. Završio je sve što je trebalo u karijeri, siguran sam da ćemo ići na OI, a nakon toga volio bih da igra i da uživa u onome što radi najljepše na svijetu”, kazao je Simonović.

Najčitanije